Slavlje Majkla Estrade (©AFP)
Slavlje Majkla Estrade (©AFP)

Mundijalski san živi: Ekvador uhvatio Paragvaj na spavanju, bar nakratko rame uz rame s Argentinom (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.09.21. | 01:27

Tores i Estrada doneli veliku pobedu za La Tri

Nije se dalo Kolumbiji da slavi u La Pazu, ali jeste se posrećilo Ekvadoru u duelu protiv Paragvaja. Mundijalski san živi!

Uprkos izostanku talentovanog Mojzesa Kaiseda, te bez gotovo cele standardne postave iz odbrane, ekipa Gustava Alfara napravila je odličan rezultat u meču koji je rešen bukvalno u završnih sedam-osam minuta, zajedno sa nadoknadom.

Izabrane vesti

Taman kada je izgledalo da će Paragvaj da se izvuče u Kitu, doživeli su košmar. Dva brza gola za poraz koji će mnogo da boli tim Eduarda Beriza. Bar nakratko Ekvador će stajati rame uz rame s Argentinom, a odmah iza Brazila i činiće vodeću trojku na tabeli južnoameričkih kvalifikacija za Mundijal u Kataru krajem naredne godine.

Gotovo punih 90 minuta mreže su mirovale, a onda je domaćin uhvatio Paragvajce na spavanju i ostavio ih bez boda i sa sve manjim šansama da se nađu među četiri direktna učesnika završnog turnira.

Igrao se 87. minut kada je Feliks Tores ispratio loptu Pervisa Estupinjana i glavom zatresao praznu mrežu, posle čega je viđena prava majstorija Majkla Estrade. Odlična solo akcija Estrade koju je završio udarcem unutar kaznenog prostora pošto je poslao precizno loptu u donji desni ugao gola, a Antoni Silva bio je apsolutno bespomoćan.

KVALIFIKACIJE ZA MUNDIJAL (JUŽNA AMERIKA) – 7. KOLO

Četvrtak

Bolivija – Kolumbija 1:1 (0:0)

/Sausedo 83 - Martinez 69/

Ekvador – Paragvaj 2:0 (0:0)

/Tores 87, Estrada 90+5/

Petak

02.00: (7,75) Venecuela (4,10) Argentina (1,47)

03.00: (4,20) Čile (3,30) Brazil (1,95)

03.00: (3,00) Peru (2,95) Urugvaj (2,60)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

reprezentacija Ekvadorareprezentacija ParagvajaKvalifikacije za Mundijal 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara