Žoze Murinjo (©Reuters)
Žoze Murinjo (©Reuters)

Murinja na Britaniji čeka svinjac

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.12.20. | 20:52

Nevolja za Totenhem pred četvrtfinale Liga kupa

Fudbaleri Totenhema su do minulog vikenda važili za jednog od kandidata za titulu u Engleskoj, ali su posle poraza od Lestera kompletirali seriju od tri meča bez trijumfa, s prvog pali na šesto mesto na tabeli i sada se okreću obavezama u Liga kupu. To takmičenje Žoze Murinjo sa razlogom vidi kao dobru šansu za osvajanje trofeja. Pred duel sa Stoukom (sreda, 18.30) glavna tema u engleskim medijima je gostujuća svlačionica na stadionu Stouka.

Govorio je o njoj i trener Midlsbroa Nil Vornok početkom meseca, kada je sa svojim timom gostovao u Stouku. Slikovito je gostujuću svlačionicu nazvao "svinjcem", rekavši da ni životinje ne bi stavio u nju. Reč je o tome da Grnčari za goste koriste privremenu svlačionicu kao deo mera u borbi protiv virusa korona, kako bi kontakte među ekipama sveli na minimum.

Izabrane vesti

Stadion Britanija u Stouku na Trentu (©Reuters)Stadion Britanija u Stouku na Trentu (©Reuters)

Kako prostorija namenjena rivalima nije na odgovarajućem nivou, na konferenciji za medije uoči sudara Stouka i Totenhema, Murinjo je pronašao način da skrene pažnju na uslove.

"Imam snimak svlačionice. Napravio ga je kolega koji radi u drugom timu, koji je nedavno igrao protiv njih i nisam hteo da se bavim time, to ste vi uradili. Nije to pitanje za mene, to bi trebalo da bude pitanje za nadležne, kako iz fudbala tako i iz bezbednosti, ne za mene. Neću da budem negativac koji će komentarisati svlačionicu Stouka", izjavio je Portugalac.

Posle serije teških mečeva, koja je počela još 21. novembra kada je Totenhem savladao Mančester Siti (usledio je remi sa Čelsijim i pobeda protiv Arsenala, ali i remi sa Kristal Palasom i porazi od Liverpula i Lestera) za očekivati je da Murinjo odmori neke od ključnih igrača, ali i da ukaže šansu fudbalerima koji dosad nisu bili u prvom planu. Na Britaniji od prvog minuta valja očekivati i Gereta Bejla.

"Mislim da neki igrači moraju da igraju i da to zaslužuju. Kada su u pitanju ostali koji igraju više, za neke nemamo dobru rezervnu opciju i moraće da budu na terenu, ali ćemo gledati da odmorimo dvojicu ili trojicu", naveo je Žoze Murinjo.

Stouk je neporažen na tri prethodna susreta u Čempionšipu, na kojima je viđen samo jedan pogodak (1:0 protiv Blekburna), pa je jasno da Totenhem čeka težak zadatak. Nedostatak adekvatnih uslova u svlačionici samo će još više otežati situaciju Pevcima.



tagovi

StoukKarabao kupŽoze Murinjo

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara