Lo Selso i Žoze Murinjo (©Reuters)
Lo Selso i Žoze Murinjo (©Reuters)

Murinjo hvali Lo Selsa: Nije derište, ne zovu menadžeri, ne kuka porodica... Ne bih ga menjao za Bruna Fernandeša

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.07.20. | 14:01

“Ni za koga“, kaže Totenhemov šef struke

Liverpul ubedljivo prvi, Mančester Siti drugi, Lester, Čelsi, Mančester junajted i Vulverhempton u borbi za Ligu šampiona. Arsenal i Totenhem Žozea Murinja daleko ispod onoga što su navijači očekivali. Pa sada pristalice Pevaca vrte film i pevaju žalopojke zbog toga što Totenhem letos nije uspeo da dovede Bruna Fernandesa – a pregovarao je sa Sportingom – već je morao da se zadovolji Đovanijem Lo Selsom.

Jasno je ko je tu ostabio bolji utisak, međutim Murinjo tvrdi da ne žali ni najmanje, iako nije on ni doveo Lo Selsa, već je to zaostavština prethodnika Maurisija Poketina. U januaru, Mančester junajted je uzeo Fernandesa za 55.000.000 evra – mogla bi ta cena da skoči i na 75.000.000 – dok je Totenhem sa sve pozajmicom za Lo Selsa platio 48.000.000.

Izabrane vesti

Pa opet, kad Murinja pitate o zemljaku...

Ne znam ništa o tome, ali ako je sve to tačno i ako je Đovani Lo Selso došao, onda ću reći da Lo Selsa ne bih menjao ni za jednog igrača. Ni za jednog. Ne samo za Bruna“, rekao je Portugalac pokušavajući da umanji pritisak na Lo Selsa.

Istini za volju, Murinjo je i uspeo da probudi Argentinca. Bio je i starter na 11 od poslednjih 15 utakmica Pevaca. I to je sam zaslužio, a Žoze voli takve igrače.

Kad sam stigao u klub on nije igrao. Mislim da je počeo samo protiv Crvene zvezde u Ligi šampiona, osim toga – nije igrao. Kad sam došao, on je uradio tačno ono što volim kod igrača, poručio mi je: ’Pokazaću ti’. Nije derište, nije plakao, nije kukao, nisu zvali menadžeri niti se porodica žalila po medijima i društvenim mrežama. Samo on i ja i: ’Pokazaću ti’. I pokazao mi je. Već posle prve utakmice u startih 11 poručio je: ’Doviđenja, nisam ti ostavio nikakve šanse, ovo je moje mesto’. Sad igra povređen. Fantastičan je“, hvali Murinjo.

Sa druge strane, Tangi Ndombele nije uspeo da Murinja ubedi da je taj. Odavno se već priča da Ndombele želi da ide.

Kad sam došao, imao je probleme. Male, sitne povrede, sprema. Onda se promenio i menadžer. Ali fudbal je pun igrača koji su imali poteškoća na početku, a uspeli na kraju. Nemam problem s Tangijem. On je u velikom klubu, a u velikom klubu moraš da se takmičiš sa drugim momcima. Skot Mektomini nekad sedi na klupi u Mančester junajtedu, Bernardo Silva u Mančester Sitiju, Vilijan u Čelsiju, Aleks Okslejd-Čemberlen... Samo se u Totenhemu od toga pravi priča, a priče nema“.

(Pogledajte i novu epizodu emisije Mozzart Njuzz)



tagovi

Žoze Murinjođovani Lo SelsoTangi Ndombele

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara