Žoze Murinjo (©Reuters)
Žoze Murinjo (©Reuters)

Murinjo likuje zbog Totenhemove stotke: Nije loše za defanzivnu ekipu

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.03.21. | 09:44

Pevci postali drugi tim u Evropi sa 100 golova u sezoni

Puče stotka! Sezona je tek prebacila polovinu, ali Totenhem je u nedelju došao do zbira od 100 golova u sezoni na svim frontovima.

Pevci su dali četiri komada Kristal Palasu (4:1) i postali su drugi tim u ligama Petice koji je došao do trocifrenog broja pogodaka u ovoj takmičarskoj godini. Jedini efikasniji tim od Totenhema je Bajern, koji je na koti 106.

Izabrane vesti

Ovaj podatak prija ušima Žozea Murinja, koji je našao malo vremena i za likovanje.

Ako su podaci tačni, došli smo do 100 golova ove sezone. Nije loše za jedan defanzivni tim, za jedan veoma negativni tim. Nije loše“, pecnuo je Murinjo sve one koji pričaju kako Pevci pod njegovom komandom igraju defanzivno, pa na kontre.

Totenhem je postigao 46 golova u Premijer ligi, 35 u Ligi Evrope, 13 u FA kupu i šest u Liga kupu.

Ipak, bitniji podatak za Murinja i njegove Pevce je što su u nedelju upisali treću uzastopnu pobedu u prvenstvu i sada im Čelsi, koji je na četvrtom mestu, beži samo dva boda.

Bila je ovo dobra nedelja za nas. Tri pobede, devet bodova, a sledeće sedmice nas čeka ključni meč u Evropi, pa protiv Arsenala u ligi. Ništa nije moglo bolje da nas pripremi za to od devet bodova u tri prethodna meča“.

Iako je uvreženo mišljenje da Liga Evrope nije interesantna klubovima iz najjačih liga, Žoze Murinjo poručuje da njemu – jeste. A, Pevce u četvrtak čeka prvi meč sa Dinamom iz Zagreba u osmini finala.

Probaćemo do kraja sezone da dobijemo što više utakmica možemo, da skupimo što je moguće više bodova, da postižemo mnogo golova, a ako je moguće da primamo vrlo malo. I onda ćemo videti dokle će nas to dovesti. Odbijam da otpišem Ligu Evrope, ne pristajem da kažem da nam četvrtak nije bitan, jer je za mene svako takmičenje važno“, podvukao je Žoze Murinjo.

Totenhem je klub kojem u istoriji nedostaju trofeji, u 21. veku osvojio je samo jedan Liga kup, pa nije čudno što je Portugalcu svaki pehar na ceni.


tagovi

TotenhemŽoze MurinjoPremijer liga

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara