Pau Lopez i Džengiz Under (Foto: Reuters)
Pau Lopez i Džengiz Under (Foto: Reuters)

Murinjo šalje Španca i Turčina u Francusku: Marselj dovodi Lopeza i Undera

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.06.21. | 18:59

Golman Pau Lopez i krilni fudbaler Džengiz Under bi karijeru mogli da nastave u Ligi 1

Kako prenose italijanski mediji, Roma i Olimpik Marselj su na pragu dogovora. Naime, put treće evropske luke iz Večnog grada bi trebalo da krenu španski čuvar mreže Pau Lopez i turski reprezentativac Džengiz Under. Klub sa Velodroma bi trebalo da preseli dvojac u svoje redove na pozajmicu.

Novi trener Vučice Žoze Murinjo je već naciljao Ruija Patrisija iz Vulverhemptona za prvog čuvara mreže. Pregovori dve strane su uveliko u toku i na pragu su dogovora. Spremili su mu Vukovi i zamenu, na Molino bi trebalo da stigne golman Olimpijakosa Žoze Sa, mada su se u turskim medijima pojavile informacije o interesovanju za golmana Trabzonspora Ugurdžana Čakira.

Izabrane vesti

Dolazak Patrisija znači i da bivši golman Betisa Pau Lopez postaje višak na Olimpiku, uprkos činjenici da ga je Roma pre dve godine platila 23.500.000 evra. Kako stoje stvari, on će se preseliti na pozajmicu u redove Olimpik Marselja, a društvo bi trebalo da mu pravi i Under. Turski reprezentativac je minulu sezonu proveo na pozajmici u Lesteru, ponovo su ga mučile povrede, pa nije uspeo da ostavi dovoljno dobar utisak da bi ga uprava kluba sa King Pauer stadiona zadržala. Marselj je otvorio pregovore i za njegovo angažovanje, a navodno će ih voditi odvojeno.

Ostaje da se dve strane dogovore oko raspleta posle kratkoročne saradnje. Pitanje je da li će se francuski klub obavezati da otkupi njihove ugovore ili će to ostaviti kao opciju. Klub iz Rima bi se zadovoljio sa 15.000.000 za Lopeza, nije poznato za koliko bi prodao turskog reprezentativca, kojeg je svojevremeno platio 14.250.000 evra Bašakšehiru.

Roma će izvesno doživeti velike promene ovog leta, očekuje se odlazak velikog broja igrača, kako bi se sakupio novac za pojačanja. Murinjo želi da skroji tim po svom ukusu, a posle Patrisija bi put Rima mogao da krene i Granit Džaka iz Arsenala. Spekuliše se i o interesovanju Vučice za srpskog reprezentativca Filipa Kostića.



tagovi

letnji prelazni rok 2021RomaŽoze MurinjoPau LopezDžengiz UnderMarselj

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara