Murinjov učenik preuzima Hajduk

Vreme čitanja: 1min | sub. 16.01.21. | 11:03

Promocija u ponedeljak

Žorž Manuel Fernandeš (44), u fudbalskim krugovima poznatiji pod nadimkom Silas, novi je trener splistkog Hajduka. Kako navode brojni hrvatski mediji predsednik Bilih Lukša Jakobušić i novi sportski direktor Mindaugas Nikoličijus sve su dogovorili sa portugalskim stručnjakom koji bi u ponedeljak trebalo da bude zvanično predstavljen.

Podsetimo, Hajduk je poslednjih meseci kao prelazno rešenje vodio Boro Primorac pošto je Igor Tudor otišao u Juventus da asistira Andrei Pirlu.

Izabrane vesti

Zanimljivo, Silas je igrao do 40. godine, nije imao zapaženu igračku karijeru (dok je igrao za Leiriju vodio ga je Žoze Murinjo), međutim kao trener počeo je dosta dobro. Do sada je trenira Belenenses i Sporting iz Lisabona sa kojim je u sezoni 2019/20 ostvario 17 pobeda, remi i deset poraza uz gol razliku 45:32.

Hajduk veoma loše stoji ove sezone, vezao je tri poraza na kraju godine i polusezonu završio sa svega 17 bodova, pet više od prvog kluba u crvenoj zoni. Izlazak u Evropu u ovom momedntu deluje kao misaona imenica za Splićane...

Bili će danas odigrati drugu utakmicu u sklopu zimskih priprema, protiv Kroacije iz Zmijavaca. I to na Poljudu od 14.00.



tagovi

Hajduk Split

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara