Morata i Ronaldo iz perioda u Juventusu (Foto: AFP)
Morata i Ronaldo iz perioda u Juventusu (Foto: AFP)

Na Old Trafordu ozbiljno razmišljaju o Alvaru Morati

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.08.22. | 02:59

Eriku ten Hagu je potreban napadač spreman da ulazi sa klupe

Nikada ni na jednoj lokaciji nije ostavio bogzna kakav utisak, štaviše, uglavnom je bio suočen sa kritikama navijača zbog brojnih promašaja i ono što je z napadača najbitnije - golovi - samo ih jednom u karijeri postigao više od 12 u prvenstvu za sezonu, u dresu Real Madrida. I opet, Alvaro Morata čudom malo kome objašnjivim ima radnu knjižicu na kojoj bi mu pozavidela mnogo veća fudbalska imena. U njoj, pored Kraljevskog kluba još Juventus (u dva mandata!), Čelsi, Atletiko i uskoro možda Mančester Junajted!?

Da, moguće je, na Old Trafordu razmišljaju o angažmanu 29-godišnjeg reprezentativca Španije. Nije tajna da Mančester junajted, otkako se početkom sezone povredio Antoni Marsijal, traži još jednog napadača i pored toga što se čini da je ubedio Kristijana Ronalda da ostane. Odlučno su krenuli po iskusnog Marka Arnautovića, jer im je novi špic potreban da prevashodno "greje klupu", bude u pripravnosti i uskoči kad Eriku ten Hagu zatreba, ali su navijači negodovanjem na društvenim mrežama odvratili čelnike kluba od te ideje.

Izabrane vesti

Potom se kao opcija pojavilo ime Kodija Gakpa, no talentovani napadač izjavio je kako može da zamisli ostanak u Ajndhovenu ukoliko PSV izbori učešće u Ligi šampiona. Kada su videli da bez plana juri napadača po tržišu, brojni agenti javili su se da daju preloge, pa su čelnicima kluba sa Old Traforda pored Morate između ostalih ponuđeni još Pjer Emerik Obamejan i Mauro Ikardi, precrtani u Barseloni i Pari Sen Žermenu.

Pomenuti dvojac su u Junajtedu u startu odbacili kao opcije, ali je prema pisanju pouzdanog Atletik Morata ozbiljno uzet u razmatranje. Španca je posle dvogodišnjeg pozajmice ovog leta hteo trajno da zadrži Juventus, s tim da nije bio spreman da plati između 30-35 miliona evra, koliko Atletiko traži za svog napadača. Toliko bi, dodaje Atletik, morao da izdvoji i Junajted.

Isti izvor navodi da su u klubu već sastančili na temu Moratinog dolaska, kao i da bi ga Atletiko pustio čak i na pozajmicu, s tim da bi fudbaler od Junajteda zahtevao visoku platu. Ukoliko do transfera dođe, biće to treći put da Morata sarađuje sa Kristijanom Ronaldom, s obzirom na to da su prethodno zajedno igrali u Realu i Juventusu.

Podsetimo, u četvrtak je Ekip izašao sa informacijom da Pari Sen Žermen razmišlja o dovođenju Markusa Rašforda, ali je Ten Hag u toku jučerašnjeg dana odbacio tu mogućnost rekavši:

"Rašford je vrlo bitan, mogli ste to da vidite od prvog dana. Zaista sam srećan sa njim i definitivno ne želim da ga izgubim. On je u našim planovima i ostaće u Mančester junajtedu", naglasio je holandski strateg.


tagovi

Alvaro MorataLetnji prelazni rok 2022Mančester Junajted

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara