Na šta ovo liči? Sramotno! Pričaju kako im fudbal cveta, a golman se povredio zbog lošeg terena

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.12.23. | 19:03

Pobeda Dinama u Koprivnici u senci katastrofalnog stanja terena

Izgleda da ima utakmica kad u prvom planu nije rezultat, već loša infrastruktura. Ne, nije u pitanju Srbija, mada bi mogli da se navedu primeri iz ovdašnjeg prvenstva kao potpora te teze, već ono što se desilo u Koprivnici, u završnom susretu 17. kola šampionata Hrvatske, gde je Dinamo opravdao ulogu favorita i savladao Slaven Belupo – 2:0.

Ishod prekriva senka očajnih uslova u kojima je meč igran. Doslovce, na ivici regularnosti, pošto je i golim okom uočljivo da je ovo bilo na ivici regularnosti. Tri štrafte posred terena, još nekoliko manjih na obe polovine, kao da je njiva u pitanju, a ne podloga po kojoj valja igrati fudbal.

Izabrane vesti

Zato...

Sramotno, nema šta, puna su usta odgovornih ljudi u hrvatskom fudbalu o svekojakom procvatu HNL-a i ostalih liga, „lepe“ se sponzori, poskupljuju TV prava, ali, infrastruktura je sve lošija, čuvenim hibridnim terenima već je odavno istekao rok trajanja. No, kad je takav teren na utakmici HNL-a, koji bi trebalo da bude perjanica... Grozno, baš sramotno! Inače, u Koprivnici se pričalo i o mogućem odlaganju, jedan deo igrališta kod gola ispod južne tribine je čak i zaleđen, ali nadležni i odgovorni odlučili su da nema razloga za odlaganje i da će se utakmica igrati“, konstatovale su kolege sa portala Germanijak.

Tako nehumani uslovi su odneli i jednu žrtvu, jer se tokom zagrevanja, baš usled katastrofalnog terena, povredio golman Danijel Zagorac. Iskusni čuvar mreže je projektovan da brani, a kako je ispao iz stroja, zamenio ga je Ivan Nevestić, ali je razlika u kvalitetu bila toliko na strani ekipe iz Zagreba da su Modri lako slavili na stadionu „Ivan Kušek Apaš“, 2:0. Za inicijalnu prednost postarao se Bruno Petković pogotkom u 21. minutu, a overuio Dario Špikić u 79.. Oba puta asistent je bio Japanac Takuro Kaneko, koji postaje sve bitniji igrač Dinama.

Ovom pobedom Dinamo je i dalje na devet bodova minusa u odnosu na vodeći Hajduk, ali valja znati da branilac naslova ima dve utakmice manje, a da će 17. decembra, na Maksimiru, sačekati baš Splićane.



 


tagovi

HNLHrvatska 1Dinamo Zagreb

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara