Načo i Benzema (©Reuters)
Načo i Benzema (©Reuters)

Naču se ne trči za novcem, želi da ostane u klubu svog života: Zahvalio se Bekamu, planira produžetak sa Realom

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.11.22. | 11:32

Drugi zamenik kapitena ne namerava da napusti Madrid

Mnogi u poznim igračkim godinama potrče za arapskim novcem ili odu “preko bare” da žive američki san, potraju još malo, obezbede još koje pokolenje. Ni najveće svetske zvezde nisu uspevale da ostanu imune kada im klubovi iz MLS-a predoče koliko će zarađivati ukoliko dođu i učestvuju u promociji fudbala.

Amerikanci se pripremaju za Svetsko prvenstvo, koje će se u njihovoj zemlji odigrati kroz četiri godine, i nastoje da u narednom periodu privuku u MLS što više igrača koji su zagazili u četvrtu deceniju života, a igrali su u najmoćnijim evropskim klubovima – Real Madridu, Barseloni, Liverpulu, mančesterskim i londonskim velikanima, Interu, Milanu, Juventusu, Bajernu… Otvorili su sezonu lova na veterane, a u vidokrugu Inter Majamija našao se Načo.

Izabrane vesti

Štoperu ugovor sa Real Madridom ističe idućeg leta, na zimu će moći sa zainteresovanim klubovima da otpočne pregovore i nesmetano promeni sredinu. Dejvid Bekam, vlasnik Inter Majamija, potegao je veze i Nača “upitao za zdravlje”. Predočio je planove američkog kluba španskom štoperu, kog Luis Enrike nije poveo u Katar, izostavio ga je sa konačnog spiska Crvene furije, ali nije se nadao da će ekspresno biti odbijen.

Načo ne želi da napusti klub života, čekaće sve dok mu Real Madrid ne ponudi novi ugovor, ma kakav on bio. Univerzalac koji može da pokriva sve pozicije u poslednjoj liniji odbrane, vezan je za Kraljevski klub, vezan je i za Madrid i ne želi da napusti rodni grad. Pritom, veoma je cenjen na Santjago Bernabeu, kapiten je u odsustvu Luke Modrića i Karima Benzeme, i Karlo Ančeloti ga jako ceni.

Nikada Načo nije bio igrač koji zahteva minute, koga žulja klupa i diže bune. Strpljiv je, ćuti i čeka šansu. Zbog toga je kod svih trenera koji su se na Santjago Bernabeuu smenjivali otkako je iz Kastilje prekomandovan u Realov prvi tim 2013. godine redovno dobijao minutažu, i zbog toga se nada i očekuje da će obnoviti ugovor. Verovatno je samo pitanje trenutka kada će do toga i doći.

Odluči li Real Madrid, ipak, da ne nastavi saradnju sa Načom, koji je do sada upisao 286 nastupa za Blankose, imaće Inter Majami ozbiljnu konkurenciju za potpis španskog štopera. Interesovanje se još ranije pokazali Roma i Milan, kao i Vulverhempton.



tagovi

Real MadridInter MajamiNačoZimski prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara