PET NA PET – Dara Kovačević: Uzor sam imala u Željku Rebrači zbog koga sam nosila broj 11

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.04.20. | 08:11

Nekadašnja šampionka nikad ne odustaje od svojih snova!

Potiče iz sportske porodice. Košarka je bila jedina sportska ljubav pa je sa puno uspeha karijeru gradila u Rumuniji, Rusiji, Vojvodini, ali najjsnažniji pečat ostavila je u Hemofarmu. Nekadašnja košarkašica imala je uzore, voli da gleda derbije zbog posebne energije koju pružaju. U životu nikada ne odustaje.

Evo i Darinih odgovora za našu rubriku “Pet na pet”. 

Izabrane vesti

1.Da li ste se svojevremeno bavili još nekim  sportskim aktivnostima i kojim?
“Pošto potičem iz porodice gde su mama i ujak igrali košarku, taj sport sam zavolela od malena i sa jedanaest godina sam počela da treniram. Nikada nisam imala želju da se oprobam u drugim sportovima”.

2.Ko vam je bio uzor, idol, u tinejdžerskim danima?
“Kao tinejdžerki  moj sportski idol bio je Željko Rebrača. Zbog Rebrače sam najveći deo svoje karijere nosila broj 11 na dresu”.

3. Koji klub nosite u navijačkom srcu?
“Pošto sam najveći deo karijere provela u Hemofarmu, to je bio i tim za koji sam navijala. Na moju žalost, taj tim više ne postoji. Što se tiče večitih rivala, Crvene zvezde i Partizana, ne navijam ni za jedan klub, ali uživam da gledam košarkaške derbije ova dva tima jer te utakmice zrače jednom posebnom energijom”.

4.Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?
“Definitivno finalna serija plaj ofa koju sam kao članica Hemofarma igrala protiv novosadske Vojvodine. Na prvom meču smo ispustile prednost domaćeg terena i u Novi Sad smo otišle sa skorom 1:1 u pobedama. Nismo se predavale i ta finalna serija ešena je u majstorici u našu korist. To je bila prva od pet uzastopnih duplih kruna jedne sjajne generacije košarkašica Hemofarma”.

5. Da li imate životni ili sportski moto?
“Nikada ne odustaj od svojih snova jer se sa radom i upornošću sve postiže”.

Bonus pitanje za našeg gosta: Šta u MOZZARTU odigrati na utakmicu  koja dolazi iz Belorusije, Neman II i Energetik II. Domaći tim ima duplo više bodova od rivala. Tri pobede za razliku od gostiju koji imaju jedan trijumf. Ipak, Dinamo Minsk II slavio je u poslednjem meču nad ekipom Neman II sa 5:0. Gosti u poslednjem duelu imaju pobedu od 3:1.

“Pokušajte sa četiri plus”.  

PIŠU: Nela i Đurđe MEČANIN
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara