Nagelsmanova prva velika odluka: Musijala i Virc počinju zajedno

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.10.23. | 17:24

I očekivana promena formacije...

Nemci večeras započinju novu eru. Sa mladim stručnjakom Julijanom Nagelsmanom kreću iz Sjedinjenih Američkih Država, protiv domaćina u Konektikatu. Nije doskorašnji trener Bajerna napravio radikalne promene u sastavu, ali planira drukčiju formaciju, igru sa klasičnim centarforom i kao glavni i najveći novitet - uparivanje dvojice najvećih talenata nemačkog fudbala: Florijana Virca (20) i Džamala Musijalu (20).

Ofanzivci Bajerna i Bajera iz Leverkuzena nikada se nisu našli u startnih 11 kod Hansija Flika. Iskusni stručnjak smatrao je da nema mesta za obojicu, međutim Naglelsman veruje da će uspeti.

Izabrane vesti

"Pre nekoliko meseci pročitao sam negde da njih dvojica ne mogu da igraju zajedno. Ne mislim tako. Štaviše, bila bi dobra ideja da to pokušamo. Obojica imaju izuzetan kvalitet da ubace loptu u poluprostor, ispred poslednje linije protivnika. Imaju individualni kvalitet, brzinu, dobru kombinatoriku sa drugim igračima. U njima leži naša budućnost", kazao je Nagelsman uoči utakmice protiv Amerikanaca.

Musijala je poručio kako nema ništa protiv ove ideje...

"Mi se uvek dobro zabavljamo kada smo zajedno u timu na treningu, dobro se razumemo. Moglo bi to da se prenese i na utakmicu. Mislim da možemo zajedno".

I Virc i Musijala najbolje se osećaju kada igraju na poziciji 'desetke', iza napadača. Međutim ove sezone u dresu Leverkuzena, Florijan Virc vrlo često dejstvuje po levom krilu. Počinje sa Jonasom Hofmanom iza Viktora Bonifejsa, usko, a onda se sve više vuče na levu stranu. Otuda je za očekivati da večeras krene kao klasično levo krilo. Musijala bi trebalo da bude u sredini, a Liroj Sane desno.

Nemački mediji najavljuju Leona Gorecku i Ilkaja Gundogana kao centralne veziste, Antonija Ridigera i Matsa Humelsa kao štopere, odnosno Niklasa Zilea i Robina Gosensa kao bekove. Da je zdrav, poziciju uz desnu aut liniju verovatno bi zauzeo Beni Henrihs.

Nemci su u poslednjem susretu savladali Francusku sa 2:1, međutim daleko od toga da su bili na željenom nivou. Od turneje po Americi mnogo se očekuje (naredni meč igraju protiv Meksika), pre svega novi pravac, povratak na startu filozofiju, s puno visokog ritma i presinga.

Do kraja godine Nagelsman će imati priliku za još dve provere - sa Turskom i Austrijom, tokom novembra.


tagovi

Julijan NagelsmanDžamal MusijalaFlorijan Virc

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara