©Reuters
©Reuters

NAJAVA DANA (četvrtak, 10. jun): Kompilacija košarkaških plej-of izazova sa finskim fudbalom

Vreme čitanja: 4min | čet. 10.06.21. | 07:49

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

ESTONIJA – LETONIJA, 18.00

Izabrane vesti

(Fudbal, međunarodna prijateljska utakmica)

Baltički kup u suštini je prijateljsko nadmetanje. I jedni i drugi su pre ovog meča savladali Litvaniju, a dobro je znati da su Estonci na prijateljskom meču savladali i Fince. Letonija je sa 7:0 demolirana od Pancera, ali sada može da se iskupi. Naravno, Estonija je tim s kojim je moguće igrati, pa od ove utakmice očekujemo ravnopravnu partiju.

INTER TURKU – MARIJEHAMN, 17.00

(Fudbal, Finska 1)

Inter Turku je posle šest odigranih kola pokazao da ima šampionske ambicije, o čemu govori samo bod zaostatka za vodećim Helsinkijem. Marijehamn ima za sobom tri poraza, pa je snaga tima definitivno nesrazmerna domaćinu koji očekuje dolazak laganog keca. Uostalom, slavio je ovaj tim i na poslednje dve utakmice para na kojima je dolazila i 0-2 igra.

HAKA – HELSINKI, 17.30

(Fudbal, Finska 1)

Haka je krenula i više nego očajno! Tri poraza na startu šampionata, a zatim oporavak u vidu dve pobede. Čini se da će se niz dobrih rezultata ovde prinudno zaustaviti, jer Helsinki je lider lige, odnosno tim koji je uz samo jedan remi do sada ostvario i gol razliku od 14:3. Helsinki je poslednji meč para dobio sa 4:0.

LAHTI – ILVES, 17.30

(Fudbal, Finska 1)

Gosti su na trećem, a Lahti na četvrtom mestu na tabeli. Deli ih samo bod, slično igraju, pa se očekuje da meč bude uzbudljiv. Inače, ma poslednja dva meča para dolazila je GG4+ igra, dok je isti tip samo sa pogotkom manje na njih štikliran tri puta uzastopno. Tako stvari stoje, uz obaveštenje da su i jedan i drugi tim dobili poslednje dve odigrane utakmice.

SJK – KuPS, 17.30

(Fudbal, Finska 1)

Utakmica koja definitivno zbog sličnih formi mora biti izjednačena, teže pada KuPS-u koji je vezao dva poraza. Međutim, njihov adut je poslednja februarska pobeda na meču para koji je završen sa 5:2. Zbog ovog rezultata nije isključeno da će se na ovom paru razmišljati više nego obično o tipovanju na golove, mada SJK u poslednjem periodu nije naklonjen goleadama.

JUŽNA AFRIKA – UGANDA, 18.00

(Fudbal, međunarodna prijateljska utakmica)

Poslednji put su se videli 2019. godine na nama ne tako bliskom Kupu saveta fudbalskih saveza Južne Afrike. Sadašnji domaćin bio je bolji, ali tek nakon izvođenja penala, nakon čega je u borbi za peto mesto savladao Malavi. Znači, tanke su ovo reprezentacije, moguće je da će bitka biti egal, pa ne bi trebalo unapred precrtavati moć Ugande koja je nominalno za nijansu slabija ekipa.  

CSKA – UNIKS KAZANJ, 18.00

(Košarka, Rusija 1, plej-of, finale)

Armejci su već ostvarili dve pobede u seriji, pa su skoro sigurni da će osvojiti VTB trofej. Uniks mora da igra na sve ili ništa, ili makar da pokuša da namuči favorita koji je prvi susret dobio sa 77:85, dok je na drugom stigao do 57:76. Dakle, razlika u broju postignutih koševa ukazuje na jače odbrane reketa na drugoj utakmici, pa sada treba dobro razmisliti o postavljenim marginama. Jednostavno, Uniks nema šta da izgubi, pa će to dodatno uticati na njihovu želju da urade nešto na ovom meču.

BUDUĆNOST – MORNAR, 20.30

(Košarka, Crna Gora 1, plej-of, finale)

Dejan Milojević uz petorku u koju su ušli Džastin Kobs, Dela Vale, Melvin Edžim, Luka Mitrović i Zoran Nikolić uspeo je nedavno da slomi Mornar, odnosno da osvoji titulu Kupa Crne Gore. Na kraju je bilo 102:93, a sada se igra za duplu krunu, što znači da vicešampion ABA lige nema nameru da popusti pred Baranima koji su im ostavili neprijatnu uspomenu iz 10. kola Evrokupa, ali 23. kruga ABA lige.

ALBA BERLIN – BAJERN, 20.30

(Košarka, Nemačka 1, plej-of, finale)

Ništa sem pobede ne zanima Andreu Trinkijerija, Lučića i ostatak ekipe u Berlinu. U svakom slučaju, Alba će pokušati što skuplje da proda kožu rivalu koji je na konto pobede od 85:79, uspeo da uzme trofej Kupa Nemačke. Dakle, Bajern bi i drugu krunu u nacionalnim okvirima, a Alba da pokuša da ih osujeti u toj nameri. Sigurno je da će Berlinci žestoko braniti svoj reket.

REAL MADRID – VALENSIJA, 22.00

(Košarka, Španija 1, plej-of, polufinale)

Real je iskoristio prednost domaćeg terena i slavio 11 razlike na prvom meču. Valensija bila još ubedljivija pred svojom publikom (18 poena viška), pa je u užarenoj atmosferi La Fontete zakazala majstoricu vrednu plasmana u finale španskog plej-ofa. Da je Valensija u 2021. našla način kako da igra sa Realom vidi se po podatku da ga je savladala pred kraj ACB lige i to na gostujućem terenu, kao i da je slavila u 25. evroligaškom kolu.

SRBIJA – IRAN, 10.00

(Odbojka, Liga nacija)

Ne podcenjujemo Iran, reprezentaciju koja je u kontinuitetu dobila Holandiju, Kanadu, Italiju i Bugarsku! Definitivno će izabranici Slobodana Kovača morati dobro da se spreme, bez obzira na jučerašnju pobedu nad Nemcima koje su prebrodili sa 3:1 u setovima.


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara