Reprezentacija Italije (Foto: Reuters)
Reprezentacija Italije (Foto: Reuters)

NAJAVA DANA (nedelja, 20. jun): Italija i Vels za prvo mesto, košarkašice Srbije protiv komšinica za četvrtfinale

Vreme čitanja: 3min | ned. 20.06.21. | 07:30

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

Izabrane vesti

(Fudbal, Evropsko prvenstvo)

Obe reprezentacije prijatno su iznenadile fudbalsku javnost u prva dva kola te se nalaze na korak od naredne faze. Italija je pobedama protiv Turske (3:0) i Švajcarske (3:0) potvrdila da konao ima tim za uživanje sladokusaca, dok je Vels sa četiri boda već učinio daleko više nego što se očekivalo. Azuri bi pobedom overili prvo mesto u grupi, a na njihovoj strani je i tradicija imajući u vidu da su u šest međusobnih susreta ostvarili pet pobeda.

ŠVAJCARSKA - TURSKA, 18.00

(Fudbal, Evropsko prvenstvo)

Porazima u prethodna dva kola Turska je već praktično spakovala kofere, međutim pobeda u trećem kolu mogla bi da im vrati nadu u eventualni plasman u narednu rundu sa treće pozicije. Sa druge strane, Švajcarci su sa bodom protiv Velsa (1:1) očuvali priliku da ostanu u takmičenju, međutim i pred njima je imperative pobede.

MOLDE - STABEK, 15.00

(Fudbal, Norveška 1)

Za razliku odgostiju koji su prilično skromno otvorili sezonu Molde je odmah nagovestio visoke ambicije i upustio se u trku za vrh. Posle osam kola domaćin ima pet pobeda uz dva remija i poraz, te duel dočekuje sa namerom da nastavi trku u kojoj mu Bodo trenutno beži dva boda. Kada je Stabek u pitanju, posle dva remija usledila je pobeda, koja je brzo pala u senku nakon dva poraza.

ROZENBORG - SARPSBORG, 18.00

(Fudbal, Norveška 1)

Rozenborg je početak prvenstva obeležio oscilacijama te je krajem maja prvi put vezao dve pobede, ali potom, se vratio na rolerkoster porazom od Stromsgodesta (1:2). Sa druge strane, ni gosti ne mogu da se pohvale izvanrednim igrama, međutim ono što upada u oči jesu dve krajnosti kada je u pitanju stil igre. Dok je domaćin na svim utakmicama od početka postigao makar go li samo na jednoj sačuvao mrežu, susrete rivala obeležili su uglavnom tvrdi dueli (izuzev poraza od Moldea 4:1).

VALERENGA – BODE GLIMT, 20.00

(Fudbal, Norveška 1)

Derbi 8. kola prvenstva Norveške doneće spektakl u Oslu. Dok će Valerenga pokušati da stane uz Od i postane drugi tim koji je ostavio Bode prazih šaka, lider šampionata susret dočekuje sa namerom da se dodatno osigura na čelu. Raspucani gosti svu snagu su demonstrirali u prethodnom kolu protiv Stromsgodesta pobedom 7:2, dok je Valerenga sa jednim bodom u prethodna dva kola nagovestila pad u formi.

LOĐ – LEČNA, 20.40

(Fudbal, Poljska plej-of)

Duel Lođa i Lečne odrediće putnika u viši rang, a rivali susret dočekuju nakon pobeda protiv favorizovanih protivnika u polufinalu. Lođ je u polufinalu savladao Arku (1:0), dok je Lečna bila bolja od trećeplasiranog tima prvenstva Tičija (2:1). U duelima tokom sezone iza nas rivali su odigrali dva susreta, a oba tima slavila su na svom terenu.

ĐIRONA – RAJO VALJEKANO, 21.00

(Fudbal, Španija plej-of)

Pobedom na strain (2:1) Đirona je napravila veliki korak ka ulasku u elitu, ali će capital iz prvog duela morati makar da očuva u revanšu. Da to neće biti lak posao Valjekano je demonstrirao tokom sezone, između ostalog i u međusobnim duelima u kojima je iz dva susreta odneo ukupno četiri boda.

PALMEIRAS - AMERIKA MINEIRO, 16.00

(Fudbal, Brazil 1)

Dočekuje Palmeiras susret petog kola na svom stadionu posle tri meča bez poraza, tokom kojih je pritom osvojio sedam bodova. U dobroj je formi i veliki je favorit protiv ekipe koja je minule sezone izborila plasman u elitni rang. U prilog domaćinu ide i očajan početak Amerike u Brazileirau, kako je sastav iz Belo Orizontea dosad osvojio samo jedan bod - u minulom kolu je odigrao bez goova sa Kujabom.

TRELEBORGS – FALKENBERGS, 15.00

(Fudbal, Švedska 2)

Rivali su dobrim igrama u prethodna dva kola znatno popravili utisak te današnji susret najavljujeneizvesan i uzbudljiv meč. Ipak, blaga prednost je na strain domaćina upravo zbog učinka na svom terenu. Kada je tradicija u pitanju, posledni put aktuelni rivali su snage odmerili 2017. godine i to dva puta, a oba duela završena su bez pobednika (1:1 i 2:2).

CRNA GORA – SRBIJA, 12.00

(Košarka, Evropsko prvenstvo za žene)

Sa dve pobede u isto toliko kola srpske dame dočekuju utakmicu protiv Crne Gore koja je posle trijumfa nad Grčkom pokvarila učinak porazom od Italije. Reprezentativke srbije odličnu formu potvrdile su i u kontrolnim susretima sa Rusijom i Portorikom, a eventualno slavlje nad komšinicama overilo bi kartu za četvrtfinale Evropskog prvenstva.


tagovi

najava dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara