Aleksandar Mitrović (©Reuters)
Aleksandar Mitrović (©Reuters)

NAJAVA DANA (ponedeljak, 10. maj): Poslednja šansa za Fulam, Spartak iz Moskve juri Ligu šampiona, rasplet u Seriji B

Vreme čitanja: 4min | pon. 10.05.21. | 07:09

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

Izabrane vesti

(Fudbal, Engleska 1)

Sve glasnije Fulam čuje zov Čempionšipa, a Barnsli bi direktnog konkurenta za opstanak mogao da pošalje put nižeg ranga sa Krejven Kotidža. Na vreme je Barnli sakupljao bodove i samo porazi u nizu uz vaskrsnuće Fulama mogu da mu zakomplikuju situaciju. Poslednji međusobni susret završen je podelom bodova, a novi takav rezultat bio bi po ukusu gostiju.

BETIS – GRANADA, 21.00

(Fudbal, Španija 1)

Granada i dalje ima male šanse da uhvati voz koji vodi u kvalifikacije za Ligu konferencije, ali će morati da pronađe pobedničku formulu za Betis. Tim iz Andaluzije je povezao šest remija i doveo je u pitanje plasman u Ligu Evrope, ali i generalno učešće na međunarodnoj sceni pošto se još nije otarasio Atletik Bilbaa i Granade, koji prete da ga istisnu. U prvom delu sezone Granadi je protiv Betisa trijumf doneo Soldado (2:0).

PORTO – FARENSE, 21.15

(Fudbal, Portugalija 1)

Na korak je Sporting od osvajanja titule. Čekao je dugih 19 godina i teško će Porto uspeti da istopi prednost Lavova. Ipak, sve dok šanse postoje, Zmajevi se neće predavati, a i ukoliko ne uspeju da sustignu Sporting, drugo mesto će ih odvesti direktno u grupnu fazu Lige šampiona. Porto juri Sporting, a Farense opstanak u Primeiri. Neporažen je već četiri ligaške utakmice, podloga je napravljena za opstanak u eliti, ali Farense još nije pobegao iz opasne zone i bodovi su mu preko potrebni.

SPARTAK MOSKVA – HIMKI, 18.00

(Fudbal, Rusija 1)

Ostao je Spartak bez šampionskog zvanja u Rusiji, ali se prohodnost u kvalifikacije za Ligu šampiona sve jasnije vidi posle dva neuspeha Lokomotive. Glavni konkurent i gradski rival crveno-belih je posle debakla od Zenita remizirao sa moskovskim Dinamom, a Spartak je to znao da iskoristi. Ostvario je dve pobede i sa novom bi ponovo bio ispred Lokomotive. Nema za šta da se bori Himki, može da igra za čast i uspešan završetak sezone. Zona ispadanja je predaleko, a u Evropu se ne može.

KIL – HANOVER, 18.00

(Fudbal, Nemačka 2)

Iako trećeplasirani, Kil je uz Bohum u najboljoj poziciji da se direktno plasira u Bundesligu, a sve zbog toga što ima dve utakmice manje od rivala iz vrha. Elitni rang nemačkog fudbala je sve bliži posle kikseva konkurenata. Kao da se utrkuju ko će da izvisi za Bundesligu, a ne da uđu u nju. Hanover ne mora da brine za opstanak, neće zapinjati, a za Kil je pobeda imperativ. U prvom krugu je Kil torpedovao Hanover (3:0) na gostovanju, a svi golovi pali su u drugom poluvremenu.

HAMBURGER – NIRNBERG, 20.30

(Fudbal, Nemačka 2)

Hamburger je od gotovog napravio veresiju. Prva dva mesta koja vode direktno u Bundesligu su sada već daleko, Bohum je već zakoračio ka eliti i nedostižan je za Hamburger. Nema mnogo čemu da se nadaju Dinosaurusi, ponovo su sve upropastili u završnici i veliko je pitanje da li će uspeti da se dogegaju do baraža. Nirnberg je neporažen na sedam utakmica u nizu i neće biti veliko iznenađenje ako seriju produži i posle gostovanja Hamburgeru.

MONCA – BREŠA, 14.00

(Fudbal, Italija 2)

Empoli je prvi i, zasada, jedini overio prolaz. Drugo mesto koje vodi u Seriju A je i dalje upražnjeno, a poslednje kolo će dati odgovor da li će kartu u jednom smeru izvaditi Monca ili Salernitana. Ne zavisi Monca samo od sebe, ruke su joj vezane i čeka da Salernitana uprska. Od svih timova Monca je u najboljoj formi, plej-of joj je zagarantovan ako se direktno ne plasira u Seriju A, a Breša je na poslednjoj poziciji koja vodi u plej-of. Poslednji put kada su delili megdan, Monca je slavila s minimalcem.

KLUŽ – SEPSI, 18.00

(Fudbal, Rumunija 1 – plej-of)

Vodi bitku Kluž sa FCSB-om za naslov prvaka i na dobrom je putu da je ukrade ispred nosa timu iz Bukurešta. Igra Kluž sa znatno više samopouzdanja, a podela bodova sa FCSB-om ga je održala na liderskoj poziciji u plej-of. Ne blista Kluž u plej-ofu, mahom pobeđuje minimalnim rezultatom, ali ispunjava cilj i preskače stepenice. Sepsi se upustio u poteru za Univerzitateom i već je jednog favorita iznenadio u doigravanju. Pao je FCSB. Kada igraju Kluž i Sepsi zna se – tvrdo i 0-2.

FCSB – AKADEMIKA KLINČENI, 20.30

(Fudbal, Rumunija 1 – plej-of)

Brlja FCSB u plej-ofu, daleko je od onog tima koji se šetao u prvenstvu, a sada mu u goste dolazi Akademija, koja može da odigra rasterećeno. I umela je da ga iznenadi. Poslednji put kada su igrali u Bukureštu, tako da su uspomene na taj duel sveže. Gori crvena lampica u Bukureštu, ali se, možda, upalila prekasno.

NORDSJILAND – KOPENHAGEN, 19.00

(Fudbal, Danska 1)

Ne odustaje Kopenhagen od borbe za titulu, ali je Midtjiland daleko i retko mu se dešavaju greške. A jednu od njih napravio je baš protiv Nordsjelanda u pretprošlom kolu. Da je Nordsjeland tvrd orah uvideo je i Kopenhagen. Nije uspeo da ga slomi u plej-ofu kod kuće. Bio je to prvi remi Kopenhagena sa ovim rivalom posle tri pobede sa golom razlike.


tagovi

najava dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara