©Reuters
©Reuters

NAJAVA DANA (ponedeljak, 31. avgust): Bosna ne miruje, Finci i Irci takođe... Šangaju će Tjanđin biti lak plen

Vreme čitanja: 3min | pon. 31.08.20. | 08:20

Pogledajte šta nas danas očekuje od sportskih događaja...

BORAC BANJA LUKA – KRUPA, 16.00

Izabrane vesti

(Fudbal, BIH 1)

Borac će biti izraziti favorit u utakmici sa timom od kojeg je gubio tri puta uzastopno. Krupa koja je dva puta pobeđivala crveno-plave u ligi i jednom u kupu ne može da se pohvali kvalitetnim startom sezone pošto je od mogućih 15 osvojila svega četiri boda. Domaćin sa devet dosta bolje stoji na tabeli, ali porazi od Željezničara, odnosno Širokog Brijega u poslednja tri kola poljuljali su samopouzdanje tima iz Banjaluke.

RADNIK BIJELJINA – SARAJEVO, 18.00

(Fudbal, BIH 1)

Šampion Bosne i Hercegovine je jedini tim u prvenstvu koji je odigrao četiri utakmice i potencijana pobeda u Bijeljini, lansirala bi ga sa šeste na poziciju broj dva. Sarajevo je bez poraza od starta šampionata, igra po principu pobeda, remi, pobeda, remi, a duel protiv Radnika predstavljaće priliku za vidanje rana nastalih u kvalifikacijama za Ligu šampiona gde je Divove eliminisao Dinamo Brest.

LAHTI – INTER TURKU, 17.30

(Fudbal, Finska 1)

Lahtiju je cilj plej-of zona, Interu borba za titulu. Gostujući tim je sa osam pobeda, remijem i tri poraza, uz lidera HJK i Kups najviše pokazao od starta prvenstva – domaćinu neće biti lako da probije bedem treće najkvalitetnije defanzive prvenstva. Prethodni okršaj ove ekipe odigrale su u kupu, a tada je Inter sa pet golova napunio mrežu rivala koji je ostao na nuli.

LONGFORD – VEKSFORD, 20.45

(Fudbal, Republika Irska 2)

Longford ulazi u ovaj duel posle dva vezana poraza, ali svestan je činjenice da je Veksford idealan rival da se negativan niz prekine. Gosti od starta sezone imaju samo jednu pobedu, a u prethodne četiri utakmice nisu uspeli da postignu gol. Longford će se uzdati u strah i kompleks koji je u prethodnih devet duela uterao ovom rivalu, pošto je svaki put pobeđivao.

ŠAMROK ROVERS – KORK SITI, 18.45

(Fudbal, Republika Irska Kup)

Šamrok je u poslednjem međusobnom okršaju u februaru ove godine demolirao Kork 6:0, pa ne bi začudilo da vidimo još jedan ubedljiv trijumf lidera škotskog šmpionata. Utakmica će se razlikovati u odnosu na prethodnu jer je u pitanju šesnaestina finala državnog kupa. Ipak sve osim pobede tima koji je poslednji meč izgubio 23. septembra 2019. godine bilo bio veliko iznenađenje.

ŠIJADŽUANG – HEBEJ, 12.00

(Fudbal, Kina 1b)

Hebej juri četvrtu uzastopnu pobedu koja bi ga u slučaju da ostali rezultati budu povoljni dovela na drugu poziciju grupe B. Situacija sada izgleda mnogo bolje nego posle četiri kola kada je jedino Tjanđin imao manje bodova. Šijadžuang je u prošlom kolu odoleo jednom od kandidata za titulu Peking Guanu i to bi trebalo da alarmira fudbalere Hebeja i stavi im do znanja da ne sme biti opuštanja.

ŠANGAJ SIPG – TJANĐIN TEDA, 14.00

(Fudbal, Kina 1b)

Jedini neporaženi tim i u isto vreme najbolja odbrana lige odmeriće snage sa sastavom koji je od starta sezone, odnosno iz sedam utakmica sakupio samo bod. Šangaj je Tjanđinu pored četiri uzastopne pobede, dva puta u međusobnim okršajima pakovao po pet komada. Stečeni su svi uslovi za novu katastrofu Tede.

DE GRAFŠAP – DEN BOŠ, 20.00

(Fudbal, Holandija 2)

Biće ovo prvi okršaj u novoj sezoni Erste divizije za obe ekipe. Grafšap je delovao moćno u pripremnom periodu pobedivši na pet od šest kontrolnih utakmica, dok je Den Boš dobro počeo, a neslavno završio seriju prijateljskih duela. Ti rezultati se ne pišu nigde, ali večerašnji duel daće nam odgovor na pitanje ko je manje zabušavao na pripremama.

ČINDIJA – DINAMO BUKUREŠT, 20.00

(Fudbal, Rumunija 1)

Svaki put kada su ovi rivali odmeravali snage u takmičarskim duelima, a to se desilo tri puta, zbir golova bio je pet. Dva puta je slavio Dinamo, jednom Čindija, tako da će uprkos epitetu favorita Dinamo morati da zasluži pobedu na terenu. Naročito kada se zna da je bledom igrom i remijem otvorio prvenstvo protiv Hermanštata.

TRENČIN – SLOVAN BRATISLAVA, 19.00

(Fudbal, Slovačka 1)

Porazom su i jedni i drugi napravili uvertiru za predstojeći međusobni susret. Ali kvote i te kako favorizuju tim iz prestonice. Na stadionu pod Dubnom Slovan će pokušati da upiše treći trijmuf u četvrom prvenstvenom nastupu ove sezone, dok će domaćin juriti prvu pobedu. Da bi do nje došao Trenčin će morati da odigra meč bez greške jer šest puta uzastopno nije pobeđivao nebeskoplave.


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara