©Reuters
©Reuters

NAJAVA DANA (sreda, 16. septembar): Zvezda na usijanom Kipru! Bitke za Evropu udarne, uz nešto tenisa iz Rima

Vreme čitanja: 4min | sre. 16.09.20. | 08:28

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

OMONIJA – CRVENA ZVEZDA, 17.00

Izabrane vesti

(Fudbal, kvalifikacije za Ligu šampiona)

Crvena zvezda je imala dobru uvertiru za ovaj meč s obzirom da je savladala Čukarički na Banovom brdu, ali su glavobolju Dejanu Stankoviću zadali problemi sa povredama Aleksandra Kataija i Milana Rodića. Omonija nije imala baš prijatno zagrevanje za ovu utakmicu s obzirom da je remizirala u derbiju sa Anortozisom (1:1). Pokazao je šampion Kipra neke dobre i neke lošije strane svoje igre, a nije isključeno i da je Hening Berg sakrio neke svoje adute i sačuvao ih za crveno-bele.

FERENCVAROŠ – DINAMO ZAGREB, 19.00

(Fudbal, kvalifikacije za Ligu šampiona)

Izbacivanjem Seltika iz takmičenja Ferencvaroš je prijatno iznenadio fudbalsku javnost. Da li će imati snage i umeća za još jedno slično iznenađenje? Teško, sudeći po kvalitetu, ali pre svega formi ekipe iz Zagreba. Dinamo je dobio poslednjih sedam utakmica u svim takmičenjima i pri tom postigao 21 gol. Pored toga, pre nešto više od godinu dana u istoj fazi takmičenja savladao je domaćina sa 4:0.

MAKABI T.A. – DINAMO BREST, 19.00

(Fudbal, kvalifikacije za Ligu šampiona)

Izraelci su neporaženi na 46 od poslednjih 50 utakmica, i što je još važnije na 19 od prethodnih 20 u Tel Avivu. Dinamo je trenutno senka onog tima iz prošle sezone. Na devetom je mestu u beloruskoj Premijer ligi i bez pobede na šest od prethodnih jedanaest mečeva. Domaćin je u njihovom premijernom odmeravanju zbog svega pomenutog svakako bliži pobedi.

KARABAG – MOLDE, 19.00

(Fudbal, kvalifikacije za Ligu šampiona)

Azerbejdžanci su u seriji od deset mečeva bez poraza sa najmanje dva postignuta gola na četiri od prethodnih pet utakmica. Takođe od maja 2019. na ovom stadionu izgubili su samo dva puta. Molde je s druge strane izgubio pet od deset prethodnih duela, kao i četiri od pet poslednjih gostovanja. Trenutno za vodećim Bodom zaostaje 13 bodova. Biće ovo premijerni susret ovih ekipa.

MIDTJILAND – JANG BOJS, 20.30

(Fudbal, kvalifikacije za Ligu šampiona)

Derbi ove kvalifikacione runde u kojoj će Danski šampion odmeriti snage sa prvakom Švajcarske. Midtjiland je krajem avgusta eliminisao Ludogorec, međutim neočekivano je poražen od Sonderjiska na startu domaćeg prvenstva. Na strani Jang Bojsa je svakako veće iskustvo u Evropskim takmičenjima, ali im ono prošle sezone nije puno vredelo pošto ih je zaustavila naša Crvena zvezda. Obe ekipe praktikuju ofanzivan pristup igri pa očekujemo golove na obe strane.

HAMARBI – LEH POZNANJ, 19.00

(Fudbal, kvalifikacije za Ligu Evrope)

Šveđani su u takmičarskom ritmu već mesecima što se ne može reći za Poljake čija je Ekstraklasa startovala pre nekoliko nedelja. Ipak, od osam prethodno odigranih utakmica kod kuće Hamarbi je igrao nerešeno čak šest puta. Leh je loše započeo novu sezonu, od tri odigrane prvenstvene utakmice jednu je izgubio i dve igrao nerešeno. Dva rivala nisu nikada ranije odmeravala snage.

B36 TORŠAVN – TNS, 20.00

(Fudbal, kvalifikacije za Ligu Evrope)

Reklo bi se da su Farani i Velšani, u fudbalskom smislu poprilično izjednačeni. Međutim Toršavn je poražen pred ovaj meč od Klaksvika sa 2:1, što može u psihološkom smislu da utiče na ekipu kojoj je besprekornost zaštitni simbol u nacionalnom takmičenju. Ekipa iz Velsa do ove faze došla je posle velike borbe u osmini finala sa slovačkom Žilinom koja je ispala tek u produžecima. To je dokaz da će i ova njihova utakmica biti borbena.

PSŽ – MEC, 21.00

(Fudbal, Francuska 1)

Posle dva poraza, PSŽ je daleko od bilo čega dobrog. Tenzija je dodatno podgrejana sa tri crvena kartona zarađena u nadoknadi vremena utakmice sa Marseljom. Mec će biti tim koji treba da leči frustracije Nejmara i kompanije. Videće se šta sledi, ali ne treba zaboraviti da tradicionalno PSŽ ima dominantan nastup protiv ovog rivala. Poslednja tri duela na Parku Prinčeva dobio je bez primljenog gola.

IPSVIČ – FULAM, 20.00

(Fudbal, Liga kup Engleske)

Da vidimo kako će se Aleksandar Mitrović i kompanija snaći protiv četvrtoligaša. Sva sila je na Fulamovoj strani koji je uoči ovog susreta na prvom premijerligaškom meču savladan od Arsenala sa 0:3. Svakako, ovo je utakmica na kojoj može da bude puno golova, pa nije isključeno ni raspucavanje, nalik onom sa poslednjeg susreta para iz 2018. godine kada je došla 5+ igra.

R. NADAL - KARENJO BUSTA, 19.35

(Tenis, ATP Rim)

Karenjo Busta ovog puta nalazi se na konopcima. Zna se šta znači kada drugi reket ATP sveta napada 18. Na planeti koga je poslednji put na Australijan openu u januaru tukao sa 3:0. Za Bustu će dakle ovde biti zlatan svaki potencijalno dobijeni gem, a eventualna pobeda ravna čudu.


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara