Svetislav Pešić sa srpskim košarkašima (©FIBA Basketball)
Svetislav Pešić sa srpskim košarkašima (©FIBA Basketball)

Najava dana (sreda, 30. avgust): Orlovi na Sudan, odbojkašice sa Čehinjama, a odbojkaši sa Švajcarcima

Vreme čitanja: 3min | sre. 30.08.23. | 08:03

Pogledajte kratku bet analizu najinteresantnijih mečeva u danu pred nama...

JUŽNI SUDAN – SRBIJA, 10.00

Izabrane vesti

(Košarka, Svetsko prvenstvo)

Pešić je izjavio da su Filip Petrušev i Aleksa Avramović trenirali, te da će verovatno biti u pogonu za susret sa poslednjim rivalom grupne faze. Najavio je ne laku, već tešku utakmicu, hvaleći rivala za koga kaže da je spreman, ali i agresivan u odbrani i skoku. To je tačno, što se moglo videti i prilikom njihove pobede nad Kinom, pri 69:89.

SRBIJA Ž. – ČEŠKA Ž, 20.00

(Odbojka, Evropsko prvenstvo, četvrtfinale)

Kada je Tijana u ovakvoj formi, onda sve deluje prilično jednostavno. Ono što može da raduje, bez obzira na ime protivnika, jeste činjenica da igra Srbije sve bolje izgleda na terenu. Uvek su naše igračice dobro tempirale formu, pa čini se i sad ide uzlaznom putanjom... Čehinje su do sada podbacivale prez Azerbejdžanom i Turskom, ali u svakom slučaju nisu na nivou kvaliteta srpske ekspedicije.

ŠVAJCARSKA – SRBIJA, 21.00

(Odbojka, Evropsko prvenstvo)

Odlučio je selektor da povede dizača koji je tu već neko vreme, ali ranije nije dobijao priliku da igra kao ove godine - Vuka Todorovića. Uz njega je mladi Aleksa Batak. Na poziciji libera su dva igrača - Milorad Kapur i Miloš Krsteski. Kod srednjih blokera tu su standardni Marko Podraščanin i Petar Krsmanović… Švajcarci su znatno tanji od Srbije, pa se ne očekuje da na startu naša selekcija ima većih problema.

AEK – ANTVERPEN, 21.00

(Fudbal, kvalifikacije za Ligu šampiona)

AEK je imao gadan raspored, da samo tri dana posle emotivno i fizički napornog revanša sa zagrebačkim Dinamom, u kojem je do poslednje sekunde jurio rezultat, mora da gostuje u Antverpenu. Grke je dočekala fantastična atmosfera koju su domaći navijači držali od prvog do poslednjeg minuta i davali vetar u leđa svom timu i na kraju ga izgurali do minimalne pobede – 1:0. Antverpenova prednost svakako nije prevelika za Grke.

KOPENHAGEN – RAKOV, 21.00

(Fudbal, kvalifikacije za Ligu šampiona)

Kopenhagen iz Poljske nosi prednost pred revanš sa Rakovom – 1:0. Srećno su Danci došli do pobede, lopta je posle centaršuta zakačila po nozi Rakovitana i prevarila srpskog golmana Kovačevića. Posle toga su Poljaci krenuli na sve ili ništa, bili su bliži izjednačenju nego gosti drugom golu, ali mreža Kopenhagena se nije tresla.

PSV – RENDŽERS, 21.00

(Fudbal, kvalifikacije za Ligu šampiona)

Možda se nekom i na prvom meču otelo kao Bori Stjepanoviću u "Ko to tamo peva": "Sve sam ja ovo video, ove golove, ovaj rezultat, ove ljude". Jer su su Rendžers i PSV Ajndhoven sreli na istom mestu, u istom takmičenju, godinu dana kasnije i odigrali – istu utakmicu. Odnosno, sa istim rezultatom – 2:2. Sada do remija neće biti nikom, pa se očekuje nešto veći pritisak PSV-a.

ČELSI – VIMBLDON, 20.45

(Fudbal, Liga kup Engleske)

Jasno je da tim iz Engleske 4, nema šta da traži, a još manje da očekuje od sudara s Čelsijem. Domaćin je s tim u vezi potpuni favorit, pa će tipovanje na golove biti ultimativan izazov na meču ovog para. Inače, poslednji put kada su se sreli, daleke 2014. godine, Čelsi je sebi dozvolio prijateljsku pobedu od 2:3.

NOT. FOREST – BARNLI, 20.45

(Fudbal, Liga kup Engleske)

Barnli je pred ovaj meč gubio od Sitija i Aston Vile, a na oba meča dolazila je minimum 3+ igra. Forest je gubio od Arsenala i Mančester junajteda, a dobio je Šefild. Inače ovaj par se dugo nije ukrštao, a u daljoj istoriji na četiri od pet mečeva dolazila je 0-2 igra na golove.

ŠEFILD JUN. – LINKOLN, 20.45

(Fudbal, Liga kup Engleske)

Ako na nekom mogu da se leče frustracije, onda je to Linkoln u slučaju Šefilda koji je pretrpeo tri uzastopna premijerligaška poteza. Linkoln igra dobro u svojoj konkurenciji, ali sada će ipak igrati povučeno, nadajući se da iz defanzive može da izvuče neki, ma kakav benefit.

DONKASTER – EVERTON, 21.00

(Fudbal, Liga kup Engleske)

Četvrtoligašu ne ide dobro, pa nema razloga da navaljuje na Everton koji nedvosmisleno i nije njegova klasa. Inače, gosti su u poslednje vreme gubili od Fulama, Aston Vile i Vulvsa, pa će im ovaj meč dobro doći za mini rehabilitaciju u vlastitim i u očima svojih navijača.


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara