©Reuters
©Reuters

NAJAVA DANA (sreda, 5. maj): Čelsi i Real za finale Lige šampiona, Partizan čeka TSC, Zvezda gostuje Građevinarima

Vreme čitanja: 4min | sre. 05.05.21. | 07:30

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

Izabrane vesti

(Fudbal, Liga šampiona)

Prvi meč okončan je sa 1:1! Dakle, karte su otvorene. Na prvom susretu smo videli da je Karim Benzema aposlutni lider ovog tima Reala, bez koga bi se četa Zinedina Zidana te večeri udavila u madridskoj kiši i talentu i brzini ekipe Čelsija. To je siže prvog meča polufinala, a ispod crte, uoči revanša, očekujemo samo neizvesnost. Igraće se po svoj prilici tvrdo, mada će Čelsi svakako tipovati na kartu domaćinstva koja mu, istini za volju, nije pomogla protiv Porta.

HAJDUK – DINAMO Z., 18.00

(Fudbal, Hrvatska 1)

Jadranski derbi pripao je Hajduku, a ko je umeo, taj je unosno i naplatio tipovanje na golove kojih je palo ukupno pet. E sad, istina je da se Dinamo u Kupu Hrvatske mučio s Goricom, koju je slomio tek u produžecima, ali je neosporno i da je Bile na Maksimiru u aprilu tukao sa 2:0. Na Poljudu Modre takođe treba smatrati za umerene favorite, mada ni domaće ne treba unapred precrtavati, budući da je reč o derbi susretu, odnosno utakmici koja je tradicionalno najžešća kod naših suseda.

PARTIZAN – TSC, 16.00

(Fudbal, Srbija 1)

Meč nema naročit takmičarski značaj, a tabor iz Humske ga dočekuje u velikim kadrovskim problemima. I dalje nisu prisutni golmani Stojković i Stevanović, roviti su Miljković i Suma, Obradoviću je šaka u gipsu, a na sve to ekipu je iznenada pre nekoliko dana napustio prvi strelac, Takuma Asano. Posle poraza u 164. večitom derbiju vezala je pet pobeda, s tim da je na u tom periodu primila tri gola, što nije bio slučaj ranije tokom proleća.TSC neće ponoviti uspeh od lane, kad je izborio plasman u Evropu, ali će pokušati da se predstavi u boljem svetlu nego u poslednja dva kola, kad je poražen od Mladosti i Napretka.

VOJVODINA – RADNIČKI NIŠ, 16.00

(Fudbal, Srbija 1)

Ako ne kažemo da i u jednom i u drugom taboru atmosfera krčka, nećemo pogrešiti. Vidi se da Nendad Lalatović ima problema s klubom, dok je u Nišu neka čudna situacija već prerasla u nazovinormalno stanje. Ko zna šta se može desiti sa Vošom koja je pre ovog meča poražena od Metalca, a zatim od Zvezde. Radničkom će biti još teže, jer bodovi su timu bitni u borbi za beg od nepoželjne 15. pozicije koju trenutno drži Rad.

RAD – CRVENA ZVEZDA, 18.05

(Fudbal, Srbija 1)

Građevinari sa Zvezdom tradicionalno ne prolaze dobro. Međutim, Rad je ovog proleća osvojio 26 bodova, a da je tako igrao od početka sezone bio bi u gornjem delu tabele. Ovako Građevinari su došli nadomak izlaska iz opasne zone, pa će u poslednja četiri kola pokušati da stignu do spasonosnih bodova. Na Banjicu stiže rasterećena Crvena zvezda, koja je pobedom protiv Vojvodine u prošlom kolu overila osvajanje 32. šampionske titule. Crveno-beli su u dosadašnja 34 kola ostvarili 32 pobede i dva remija, pa sigurno imaju motiva da sezonu okončaju na što ubedljiviji način.

AEK – PAOK, 20.30

(Fudbal, Grčka 1)

U plej-ofu gledamo reprizu polufinala Kupa Grčke, gde je PAOK bolje prošao. AEK nije loš, pokušaće da se revanšira, jer istini za volju statistika kaže da su timovi na pomenutim mečevima bili izjednačeni. AEK u meč ulazi nakon remija sa Panatinaikosom, a valja se setiti i da je na četiri od poslednjih pet mečeva para dolazio X ishod. Njihove utakmice iz prošle i ove godine nisu obilovale golovima.

SPARTA PRAG – SLAVIJA PRAG, 17.30

(Fudbal, Kup Češke)

Slavija je apsolutni lider češkog fudbala, a za duplu krunu, odnosno za plasman u finale nacinalnog kuap, treba da dobije Spartu. Rival nije naivan, treći je na tabeli, ali Slavija ga je prošlog meseca dobila sa 2:0. Posed lopte na tom meču, bio je egal, ali je Slavija bila oštrija u napadu. Kup je specifično takmičenje, tako da se od ovog meča očekuje dosta neizvesnosti.

BRAGA – FEREIRA, 20.00

(Fudbal, Portugalija 1)

Jeste da ih deli jedna pozicija, ali je istina da je Bragin kapital, odnosno prednost od 10 bodva nedostižam za Fereiru. Utakmica dakle nema naročit rezultatski značaj, ali treba imati u vidu da je ekipa Brage dva puta uzastopno poražena. Fereira je poslednji meč para u januaru dobila sa 2:0.

RIO AVE – SPORTING, 22.15

(Fudbal, Portugalija 1)

Navijači Sportinga zbog tiule navijače za Benfiku u četvrtak, jer njima ne odgovara pobeda Porta u derbiju. Međutim, prvo će se Sporting postarati da dobije Rio Ave kome očajnički trebaju bodovi za beg od Boaviste koja je prva u crvenoj zoni. Inače, Rio Ave za sobom ima četriri remija, plus poraz od Maritima. Šanse za osvajanje bodova na ovom meču su mu male.

SERVET – ST. GALEN, 17.00

(Fudbal, Kup Švajcarske)

Servet je u martu dobio poslednji meč para s 1:0, međutim oba tima su trenutno u šarenoj fazi, pa ćemo etiketu favorita u ovom slučaju morati da izostavimo. Inače St. Galen je pred ovaj meč poražen od Bazela, dok je Servet savladao Jang Bojse sa 2:1.


tagovi

najava dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara