NAJAVA DANA (sreda, 9. jun): Zvezda i Mega za tron Superlige, plus Nole naravno

Vreme čitanja: 3min | sre. 09.06.21. | 08:07

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

PORTUGALIJA – IZRAEL, 20.45

Izabrane vesti

(Fudbal, internacionalna prijateljska utakmica)

Od keca na Portugalce, zbog aspiracija tima na Evropskom prvenstvu nema veće sigurice. Potrebna je pobeda selekciji Fernanda Santoša pred start velike trke, a posle prijateljskog remija sa Crvenom furijom. Razume se, Ronaldo i družina igraju u grupi smrti, jer s njima su Nemci i Francuzi, pa će prolaz kroz Grupu F, za njih biti primarni cilj. Izraelci su pred ovaj meč dobili Crnu Goru, ali slaba im vajda od takve motivacije pred ovakvim timom.

ŠRI LANKA - JUŽNA KOREJA, 13.00

(Fudbal, Kvalifikacije za SP)

Ništa od fudbala Šri Lanke... U Grupi H imaju pet poraza, plus gol razliku od 2:18. Južna Koreja, kao lider će ih samleti, jer njigova gol razlika od 15:0, govori svim jezicima da je ovde pitanje pobednika kvalitetom odlučeno. Setimo se da se poslednji put, još 2019. godine duel ovih ekipa okončao sa 8:0. Dakle, tipovanje na golove, možda uz pojačane prelaze za ovaj susret biće najinteresantnije što ponuda nudi.

TENERIFE – BARSELONA, 21.15

(Košarka, Španija 1, plej-of, polufinale)

Barsa je prvi meč dobila sa 112:69. Rezultat je glamurozan za njih, pa će ovoga puta razmišljanje o postavljenim marginama, odnosno potencijalno nastavljenom brukanju domaćina biti glavno. Tenerife dakle, po tradiciji nema šanse, a videćemo kako će se sada ponašati Nikola Mirotić, košarkaš koji je na prvom meču nabiflao najbolju statistiku, ruku pod ruku sa Bolmarom.

ALBA BERLIN – BAJERN, 20.30

(Košarka, Nemačka 1, plej-of, finale)

Bili su već u finalu Kupa Nemačke, a evo ih opet... Tada je bolji bio Bajern, pa je Andrea Trinkijeri, zajedno sa Vladimirom Lučićem podigao trofej. Spremni su Bavarci da Albi uzmu i drugi, a Berlinci će pokušati da budu čvršći, mada kao šala deluju utakmice s Ludvigsburgom koje su ih dovele do plasmana u finale, naspram Bajerna koji ih sada vreba.

BOLONJA – MILANO, 20.45

(Košarka, Italija 1, plej-of, finale)

Manekeni su izgubili prve dve utakmice u seriji. Bolonja je prvu u gostima dobila sa 77:83, a zatim i drugu, s konačnih 72:83. Zapamtite, Teodosića kao inženjera druge pobede, jer on je na svom kontu drugog meča imao 21 koš, četiri skoka i pet asistencija. Najbolji je bio i na prvom meču, pa će Milano po svoj prilici njega najviše morati da čuva ukoliko se više uopšte nada čupanju iz nezavidne situacije.

CRVENA ZVEZDA – MEGA, 20.00

(Košarka, Superliga Srbije, finale)

Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u finale ovogodišnje Superlige Srbije pošto su u polufinalnoj seriji savladali čačanski Borac sa 2-0. Nakon sigurne pobede u petak 101:70, crveno-beli su opravdali ulogu favorita i u drugom meču koji je u nedelju odigran u Čačku i slavili rezultatom 80:57 (19:8, 27:23, 15:13 i 19:13). Protiv Radonjićevih pulena igra Mega koja je već ispisala istoriju izbacivanjem Partizana iz igre. Kada igraju protiv Zvezde, zna se ko je favorit.

R. NADAL – D. ŠVARCMAN, 13.35

(Tenis, Rolan Garos)

U četvrtfinalu igra treći, protiv 10. reketa sveta. Jasno, zna se da je Rafa Nadal favorit koji se 2020. baš na Rolan Garosu video sa Švarcmanom, i dobio ga u polufinalu sa 0:3. Pre toga, rival ga je dobio u Rimu iste godine. Imajući u vidu trenutnu Nadalovu formu, terško da Argentinac može do podviga u Parizu.  

N. ĐOKOVIĆ – BERETINI, 20.05

(Tenis, Rolan Garos)

Nole je toliko puta tokom karijere pokazao da je dugoprugaš i da ga ne plaši kada protivnik praktično pobegne iz vidokruga u prvom delu trke. Na kraju, Nole uvek pobeđuje, što je demonstrirao na Musetiju, pa će Beretini biti pred bedemom koji realno nije prepreka sa kojom bi lagodno mogao da se suoči deveti reket sveta. Uostalom, Nole ga je već jednom dobio, pa zna kako izgleda izaći s njim na teren.  

SRBIJA – NEMAČKA, 10.00

(Odbojka, Liga nacija)

Brazil je u trećem kolu pobedio Srbiju sa 3:1, po setovima 23:25, 25:23, 25:15 i 25:22, posle 126 minuta igre. Bili su izabranici Slobodana Kovača ravnopravan rival tokom većeg dela meča, ali nije im se dalo. Nemci na tabeli, kao i Srbija imaju 11 bodova, ali držimo da su ipak savladiva prepreka. Selekcije su se poslednji put viđale još 2019. godine, kada je jednu pobedu zabeležila Nemačka, a jednu Srbija.


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara