(©Reuters)
(©Reuters)

NAJAVA DANA (utorak, 6. april): Kreću četvrtfinalne borbe u Ligi šampiona, srpski Virtus traži put u finale Evrokupa

Vreme čitanja: 5min | uto. 06.04.21. | 07:02

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

MANČESTER SITI – BORUSIJA DORTMUND, 21.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Izabrane vesti

Razgoropađena četa Pepa Gvardiole dala je sve od sebe da u prethodnih mesec dana potvrdi da je poraz od Junajteda početkom marta predstavljao samo loš dan, pa su snagu Građana na svojoj koži osetili Sautempton (5:2), Fulam (3:0), Menhengladbah (2:0), Everton (2:0) i Lester (2:0), te domaćin u idealnoj atmosferi dočekuje gostovanje uzdrmanih Milionera. Dortmund, koji je na dvonedeljni odmor otišao sa gorkim ukusom usled remija sa Kelnom, utisak nije popravio ni u prvom aprilskom susretu s obzirom na to da je ostao praznih šaka protiv Ajntrahta (1:2). Ipak, eliminacioni sistem takmičenja, ali i sam duh Lige šampiona neretko sa sobom nosi drugačiji pristup ili dodatnu inspiraciju te će trenutna forma imati nešto manji značaj večeras, ipak činjenica je da će tim Edina Terzića morati da pruži partiju sezone kako bi imao šanse da zaustavi fenomenalnog engleskog predstavnika.

REAL MADRID – LIVERPUL, 21.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Real i Liverpul su sezone počeli daleko ispod očekivanja, ali bi u slučaju uspeha na internacionalnoj sceni sve vrlo lako ostalo u senci. Za razliku od Madriđana koji su nakon kasnog paljenja uspeli da se vrate u šampionsku trku sa Atletikom i Barselonom, Redsi su već sada izgubili šansu da odbrane premijerligaški tron, a činjenica da su doveli u pitanje i plasman u Ligu šampiona naredne godine na najboljji način dočarava u kojoj meri je posrnuo tim Jirgena Klopa. Uprkos bledoj sezoni, Liverpul je u dvomeču sa Lajpcigom pokazao da ima šta da kaže na međunarodnoj sceni, a pobede nad Vulvsima (1:0) i Arsenalom (3:0) idealna su uvertira u gostovanje Realu koji je u prethodnih 11 utakmica zabeležio devet pobeda i dva remija.

HAJDENHAJM – HOLŠTAJN KIL, 18.30

(Fudbal, Nemačka 2)

Holštajn Kil je u duelima sa glavnim konkurentima za plasman u Bundes ligu prosuo bodove prethodnih nedelja i tako se udaljio od mesta koja vode u viši rang. Međutim, četiri boda zaostatka, uz dve utakmice manje lako su nadoknadiva razlika, a prvi korak mogao bi da predstavlja duel sa Hajdenhajmom. Sličnu sudbinu kao današnji rival imao je i domaćin koji je u prethodna dva kola poražen od Hamburgera (0:2) i Grojter Firta (0:1) čime je i definitivno stavio tačku na već vrlo nerealne snove o priključenju vodećem triju.

VASLAND BEVEREN – SINT TROJDEN, 19.00

(Fudbal, Belgija 1)

Duel konkurenata u borbi za opstanak u nešto boljoj situaciji dočekuju gosti koji se nalaze četiri boda iznad opasne zone, ali je Beveren pobedom nad Ostendeom (2:0) u prethodnom kolu podgrejao nade o opstanku. Motiva je na pretek sa obe strane, a pokretač za Sint Trojden je činjenica da bi se današna pobeda nadovezala na trijumf protiv Mehelena (2:1) i donela im definitivan opstanak u eliti. Jesenji duel ovih rivala završen je bez pobednika, rezultatom 1:1.

SIGMA OLOMOUC – SLOVAČKO, 16.30

(Fudbal, Češka 1)

Sigma se u aktuelnom šampionatu prilično muči da uspostavi kontinuitet i svaku teško izvojevanu pobedu uspe da prospe porazima koji uslede što je bio slučaj i nakon nedavnih slavlja protiv Brna (1:0) i Karvine (1:0). Sve boljke domaćina bile su vidlive protiv Plzena (0:1) i Pardubica (0:1), pa gostovanje trećeplasiranog tima prvenstva dolazi u ne baš prabi čas. Za razliku od rivala, Slovačko je izuzev poraza od Slavije (2:3) sjajnim igrama i pobedama istaklo kandidaturu za izlazak u Evropu i u odličnoj formi dočekuje novu prepreku na putu do internacionalne scene. Kad su međusobni dueli u pitanju poslednja tri susreta završena su bez pobednika, a od davne 2012. godine nije se desilo da tim koji gostuje odnese ceo plen.

BRENTFORD – BIRMINGEM, 20.00

(Fudbal, Engleska 2)

Brentford se serijom od tri vezana remija udaljio od drugoplasiranog Votforda i došao u situaciju da ga praktično samo pobeda nad Birmingemom ostavlja u trci za direktan plasman u Premijer ligu. Na ruku domaćinu ide činjenica da gosti kubure sa formom, međutim dve pobede u poslednja tri kola potvrdile su da je birmingem veoma odlučan u nameri da izbori opstanak. Dodatni motiv za Brentford predstavljaće jesenji poraz od istog rivala (0:1), a kad je u pitanju tradicija, poslednjih pet sustera nagoveštavaju tvrd meč u kojem bi jedan gol mogao da donese prevagu.

NORIČ – HADERSFILD, 20.45

(Fudbal, Engleska 2)

Velika bodovna zaliha uticala je na lidera Čempionšipa koji se u prethodna dva kola opustio i dao sebi luksuz da prospe bodove protiv Blekburna (1:1) i Prestona, te je Norič utakmicu 40. kola očekuje sa ambicijom da se vrati na pobednički kolosek i što pre i matematički osigura prvo mesto. Gosti pak, već nedeljama nemaju objektivan rezultatski imperativ, a rasterećeni pristup uticao je na igre Hadersfilda koji je u prethodnih pet kola ostvario četiri remija i pobedu. Prvi ovosezonski duel Hadersfilda i Noriča pripao je aktuelnom lideru koji je do pobede (1:0) stitigao golom Adama Ajda.

TRABZON – KAJZERI, 18.00

(Fudbal, Turska 1)

Duel 33. kola nosi veliku bodovnu važnost za rivale koji iz različitih perspektiva žele da pobedom naprave korak ka cilju. Dok Kajzeri želi da održi komfor u vidu bodovne razlike u odnosu na Alanju i ostale pratioce, Kajzeriju bi svaki od narednih bodova mogao da predstavlja slamku spasa u grčevitoj borbi za opstanak. Blagu prednost za domaći tim predstavlja i trenutna forma s obzirom na to da su u prethodna tri kola neporaženni uz pobedu i dva remija, dok su gosti u istom period osvojili samo jedan bod.

MAKABI TEL AVIV - HIMKI, 17.00

(Košarka, Evroliga)

Timovi koji već nedeljama igraju isključivo za prestiž odmeriće snage u zaostalom susretu 24. kola. Izraelski predstavnik gostovanje Himkija dočekuje posle dva poraza kojima je pokvario nešto bolji utisak ostavljen u pobedama protiv Barselone i Žalgirisa. Ipak, Koliko god bledo izgledao Makabi u prethodnim evroligaškim susretima, po slici koju je ostavio daleko je ispred ruskog kluba koji je u 32 susreta samo četiri puta izbegao poraz. Oktobarski duel današnjih rivala posle produžetaka je pripao timu iz Tel Aviva (89:87), a Ponos Izraela slavio je u šest od sedam poslednjih međusobnih susreta.

VIRTUS BOLONJA – UNIKS 20.45

(Košarka, Evrokup)

Italijanski predstvnik u odličnoj formi dočekuje borbu sa Uniksom za finale Evrokupa, a snagu je osim u dvomeču sa Huventudom pokazao i trijumfima nad Fortitudom (81:73) i Sasarijem (108:77). Za razliku od Virtusa, Uniks je nešto teže stigao do polufinala, eliminisavši Lokomotivu tek u trećem kolu, a Ahilova tetiva ruskog kluba bila je očigledna i u porazu od CSKA (86:102). Na strani italijanskog kluba je i domaći teren u prvom susretu s obzirom na to da ove sezone nije izgubio internacionalni meč u Bolonji.


tagovi

najava danasportsko klađenjeInternet klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara