Najbizarnija klauzula za najluđu glavu: Zabranjeno je tući žene!

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.01.20. | 13:31

Rikardo Senturion se vraća u argentinski fudbal

Često smo se i sami koristili čuvenom fudbalskom kovanicom “luda glava”, ali kad se podvuče crta: malo je luđih od glave Rikarda Senturiona, 26-godišnjeg levog krila iz Aveljanede, nekada jednog od najvećih talenata argentinskog fudbala, a danas igrača čiji talenat svi žele, ali i čijeg se temperamenta svi plaše.

Međutim, Velez se odvažio da mu posle epizode u meksičkom Atletiko San Luisu pruži još jednu šansu i doveo ga je na jednogodišnju pozajmicu iz Rasinga, bez prava otkupa. Uz jednu bitnu napomenu: ako prekrši pravila ponašanja koja je klub postavio ugovor se raskida na štetu igrača.

Izabrane vesti

A jedno od bitnih pravila: Senturion ne sme da maltretira žene!

Nije šala. I u ovom slučaju ne treba da se podrazumeva da neće to činiti kao što normalan čovek ne bi. Jer Senturionu je već bio procesuiran zbog skandala iz maja 2017. godine kada je bivšoj devojci Melisi Toci izbio tri zuba iz vilice Boka Juniors, njegov tadašnji klub, momentalno ga je otpustila.

Zato je Velez, čim se pojavila mogućnost da dovede Senturiona, kontaktirao nadležne organe za sprečavanje nasilja nad ženama i zamolio za pomoć, pa je tako osmišljena klauzula koja fudbaleru zabranjuje da “pokazuje agresiju” prema ženama.

A koliko je on u stvari nekontrolisan lik možda su mogli da mu ubace još i poneku klauzulu. Još dok je bio 19-godišnjak 2012. proslavio se fotografijom sa pištoljem koju je okačio na društvene mreže. Tad je rekao da “svakome može da se desi”. Problem je samo što se Senturionu ne dugo zatim “desilo” i da se slika sa puškom?!  Septembra 2016. je automobilom olupao tri druga vozila i navodno pijan pobegao s lica mesta. Februara 2017. su se pojavili snimci njegove rasprave sa nekoliko ljudi u hotelu u Mar del Plati, u julu iste godine pojavile su se nove fotografije, u noćnom klubu u Lanusu prišao mu je navijač Boke da mu traži autogram ovaj je krenuo da se obračuna i pretio mu da će mu ispred kluba pucati u noge?! Marta 2018. je odbio da se podvrgne alko-testu i pokušao je da podmiti policajca koji ga je zaustavio u školskoj zoni, februara 2019. je gurnuo svog trenera zato što je hteo da ga uvede u igru kad je njegov tim, Rasing, već gubio sa 0:2, tada ga je Rasing i otpisao, marta 2019. se na utakmici malog fudbala pobio sa protivničkim golmanom i ostatkom rivalske ekipe…

I da ne nabrajamo dalje, ima toga još…


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara