Fudbaleri Gremija (© AFP)
Fudbaleri Gremija (© AFP)

Najbolja partija Gremija pod Mansinijem: Pregažen Sao Paulo, pobeda overena golom sa centra (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.12.21. | 02:54

Klub iz Porto Alegrea sačuvao šanse za opstanak

Ako ništa drugo, nada je sačuvana. Tanka, ali nada. Ionako svi znamo da umire poslednja. A Gremio je živ, pošto je u susretu 35. kola Serije A samleo Sao Paulo i ostao u igri da izbori opstanak u elitnom rangu brazilskog fudbala – 3:0.

U najboljoj utakmici otkako je na klupu seo Vagner Mansiji, tim iz Porto Alegrea je sve vreme bio bolji, delovao je rastrčano, ubedljivo, napadao sa svih strana i na kraju je za takvu partiju – mediji u Latinskoj Americi su saglasni da je najbolja pod komandom aktuelnog stručnjaka – nagrađen osvajanjem tri boda. Iako mu je dugo trebalo da otključa bravu rivala sa Murimbija.

Izabrane vesti

Dvaput je pogađao prečku, u jednoj situaciji iskusni štoper Miranda je spasavao ekipu Rožerija Senija blokadom maltene na gol-liniji, ali protiv upornog domaćina se nije moglo. Iskusni vezista Tijago Santos je na centaršut Dijega Barbose u 23. minutu pogodio cilj i razveslio oko 9.000 navijača koji su se posle tri meča kazne vratili na tribine Arene Gremio. Imali su šta da vide.

U nastavku još dva pogotka. Najpre se asistent za prvi, Barbosa postarao za prvenac u sezoni (u 68. minutu), da bi u nadoknadi vremena viđen potez utakmice. Izveo ga je rezervista Žonata Robera pogodivši skoro sa centra igrališta, tako što je iz prve loboao golmana Tijaga Volpija.

Bila je to peta pobeda trenera Vagnera Mansijnija otkako je preuzeo ekipu pre mesec i po dana. Na 12 mečeva je ostvario učinak od pet slavlja, remija i šest poraza, čime je popravio šanse da se Gremio spase. Da bi u tome uspeo mora da dobije preostala dva meča, u nedelju na gostovanju Korintijansu, a 10. decembra nad novim prvakom, Atletikom Mineirom.

Možda mu ne bude dovoljno, zavisno šta urade Baija (Fluminense kod kuće, Fortaleza na strani), kao i Atletiko Paranense, kome su ostala tri meča (domaćin Kujami i Fluminenseu, a gostovanje Sport Resifeu).

S druge strane, Sao Paulo je ugrozio plasman u Kopa Sudamerikana, a do kraja mora da igra sa Žuventudeom i Amerika Mineirom.

BRAZILSKA SERIJA A

ZAOSTALI MEČ 32. KOLA

Četvrtak

Baija - Atletiko Mineiro 2:3 (0:0)

ZAOSTALI MEČEVI 35. KOLA

Petak

Gremio - Sao Paulo 3:0 (1:0)

23.00: (1,70) Atletiko Paranaense (3,50) Kujaba (5,60)

Subota

23.55: (6,25) Sport Resife (4,00) Flamengo (1,55)



tagovi

BrazilBrazil 1Brazilska Serija AGremioGremio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara