Najbolja verzija Slobodana Uroševića: Levi bek raspucan kao da je Rikardo, Partizan odradio TSC (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 02.04.22. | 15:56

Bibars Natho namestio dva gola u trijumfu crno-belih nad Palančaniima

Letos se klicalo Saši Zdjelaru, zimus Rikardu Gomešu, a početkom aprila Slobodanu Uroševiću. Odavno Partizanova publika traži novog miljenika, osim srčanog veziste i produktivnog napadača, a ako je suditi na osnovu susreta sa TSC-om našla ga je u liku levog beka. Možda mu je pozicija najmanje atraktivna u timu, ali momak iz Batajnice se postarao da se uvodni meč subotnjeg programa 29. superligaškog kola pamti po njegovim minijaturama.

Dva gola je dao nekadašnji kadetski reprezentativac Srbije, trasirao Parnom valjku put ka važnoj pobedi i naterao Grobare da skandiraju njegov nadimak:

Izabrane vesti

„Čaki, Čaki, Čaki“.

Saglasje malobrojnih navijača predstavlja vrhunac utakmice u kojoj je favorit imao mnogo više problema nego što pokazuje rezultat (2:0), jer je tim Žarka Lazetića pokazao spremnost da se naidigrava, samo nije imao raspoloženog pojedinca kao Partizan Slobodana Uroševića. Bivši član Napretka je izrastao o neočekvnaog junaka, odmenio prvog strelca takmičenja, pokazao da i sam može da bude efikasan kao momak sa Zelenortskih Ostrva.

Najpre u 11. minutu levicom kroz živi zid, malo kasnije glavom iza leđa Nenada Filipovića. Prvi put u karijeri postigao je dva gola na jednoj utakmici, premijerno u ovoj sezoni pokazao Grobarima šta sve ume (prethodna četiri dao na gostovanjima) i lansrao najbolju verziju sebe, taman pred sedmicu u kojoj crno-bele čeka četvrtfinale Kupa Srbije sa Loznicom (sreda) i prvenstveno gostovanje Čukaričkom (nedelja) posle čega kreće odsudni deo sezone, oličen u plej-ofu.

Uroševićeva je možda inspirisao nagoveštaj da bi uskoro trebalo da potpiše novi ugovor sa Partizanom, a koliko znači Aleksandru Stanojeviću na „malim“ utakmicama pokazao je opet i Bibars Natho. Čaki jeste dvostruki strelac, ali oba gola mu je namestio Izraelac. Prvi tako što je samo odložio fudbal, drugi sjajno izvedenim slobodnim udarcem i tako reprizirao učinak iz Bačke Topole. Pred kraj oktobra je takođe bio dvostruki asistent protiv TSC-a, samo u gostima, novim pakerskim sposobnostima i sam preporučio upravi da ubrza proces oko obnove saradnje.

Saradnjom Natha i Uroševića Parni valjak je nadoknadio izostanak Rikarda Gomeša (kartoni) i Miloša Jojića (počeo meč na klupi) i prelomio susret u kome odavno u Humskoj nije imao za rivala ekipu željnu fudbala. Tim Žarka Lazetića predstavio se u Beogradu tačno kako je najavio njegov kolega Stanojević. Gurao je loptu napred, šutirao, pretio, gradio akcije iz poslednje linije, izgledao pismeno i bez obzira što nije dobio nagradu kakvu je priželjkivao pokazao je kakvim resursima raspolaže.

Primera radi, u uvodu su pucali Aranđel Stojković, Stefan Vukić, Mihajlo Banjac prodao štos Marku Jevtoviću, pre nego što ga je blokirao Siniša Saničanin, Petar Ratkov umalo iskoristio jedan od retkih propusta Aleksandra Lutovca (odbranio Aleksandar Popović, ovoga puta u prednosti u odnosu na Nemanju Stevanovića), gosti tražili penal pošto je lopta u ruku (posle tela) pogodila Jevtovića i ti segmenti dovoljno ilustruju ambiciju Lazetićevog tima da se nadigrava.

Mogao je domaćin do još jednog gola preko Terzića (uz napomenu da ideja sa Filipom Holenderom kao najisurenijim nije izgledala toliko loše), gost da veštije izvede nekoliko prilika u drugom poluvremenu, mada se čini da je Stanojevićev tim u završnih pola sata umešno čuvao prednost i time nije dozvoli proklizavabnje nalik onom protiv Napretka, iako je TSC po svemu prikazanom zasužio više nego Kruševljani pre tri sedmice.

Baš kao što je Slobodan Urošević opravdano zavredeno naklnost publike za izdanje kakvo nije prikazao nikad ranije u karijeri.

PARTIZAN - TSC 2:0 (2:0)

/Urošević 11, 38/

Beograd.

Stadion Partizana.

Sudija: Marko Ivković.

Žuti karton: Petrović (TSC)

PARTIZAN: Popović – Lutovac, Vujačić, Saničanin, Urošević – Zdjelar, Jevtović – Terzić (od 56. Marković), Natho (od 56. Jojić), Menig (od 77. Jović) – Holender (od 56. Milovanović). Trener: Aleksandar Stanojević.

TSC: Filipović – Stojković (od 77. Dolmagić), Antonić (od 66. Dukure), Čalušić, Petrović (od 64. Mirčevski) – Tomanović, Banjac – Stanojev (od 77. Svilar), Đakovac, Ratkov (od 64. Krsmanović) – Vukić. Trener: Žarko Lazetić.


tagovi

Superliga

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara