Najbolji tim 19. kola Mozzart Bet Superlige: Lučani imaju novu veliku nadu, Cvetkovićev preporod u Topoli

Vreme čitanja: 4min | pon. 14.11.22. | 12:02

Pogledajte koji su se sve igrači istakli proteklog vikenda u prvenstvu Srbije

FILIP KLJAJIĆ (Novi Pazar) 7 – Novi duel sa bivšim klubom je ponovo probudio najbolje u Kljajiću. U prvom delu prvenstva je sačuvao mrežu protiv Partizana u Pazaru, a nije predaleko od toga bio ni u Humskoj. Odbranio je u prvom poluvremenu jedan na jedan situaciju Menigu, potom je ukrotio dve bombe Pantića, ali nesrećan odbitak po plavo-bele u šesnaestercu i snalažljivost Jovića doneli su Partizanu pobedu. I posle toga je Kljajić imao dve sjajne odbrane, bio je najbolji pojedinac u gostujućem timu, a da nije bilo Jovića, bio bi i igrač utakmice.

MILOŠ CVETKOVIĆ (TSC) 7 – Iskusni desni bek, koji je dugo na superligaškoj sceni, potpuno se preporodio od dolaska u TSC. Pogotovo je u finišu jeseni Cvetković igrao najbolje partije, bio je sjajan protiv Partizana u prošlom kolu, gde je asistirao za gol i bio izabran u Tim kola, a ovog vikenda je bio strelac protiv niškog Radničkog. Ostvario je bek Topolčana indeks 255 na InStatu, što je njegov najbolji rezultat u celoj jeseni.

Izabrane vesti

NEMANJA MILUNOVIĆ (Crvena zvezda) 7 – Navijači Zvezde će reći da je čist faul nad Milunovićem prethodio pobedonosnom golu, drugi će pričati drugačije... Uglavnom, posle prekršaja nad Milunovićem, koji se našao na mestu nimalo tipičnom za štopere, Katai je doneo trijumf crveno-belima. Osim tog iznuđenog faula, imao je defanzivac šampiona i čak 12 oduzetih lopti protivnicima, bio vrlo pouzdan i u svojem osnovnom zadatku da zatvori prilaze do Borjana.

MILOŠ MILOVIĆ (Voždovac) 7 – Tandem Mil – Mil na štoperskim pozicijama. Zmajevi još jednom nisu primili gol, a najveće zasluge za to idu crnogorskom defanzivcu, koji je odigrao jednu od najboljih utakmica u sezoni. Indeks 244 na InStatu mu je drugi najveći od početka prvenstva, a tome je najviše doprinelo devet oduzetih lopti rivalima. Imao je Milović i 90 odsto tačnih pasova, koji su samo uklopili sliku izdanja protiv Spartaka.

NEMANJA TOŠIĆ (Čukarički) 7 – Stizao je levi bek Čukaričkog da završi posao i u odbrani i u napadu. Najpre je u 21. minutu sprečio Mandića da donese Mladosti GAT vođstvo na Banovom brdu, da bi potom u kombinaciji bekova asistirao za gol Predragu Roganu, kojim su belo-crno poveli. Odlaskom Bojana Roganovića ukazala se šansa Tošiću ove jeseni i on je sasvim dobro iskoristio.

MILAN MARČIĆ (Javor) 7 – Uspeo je Javor u poslednjem kolu da pobedom nad Napretkom malo oboji sumornu jesen. Ali, moglo je i to da se završi drugačije. Milan Marčić je jedan od najzaslužnijih što su Ivanjičani došli do trijumfa, jer je skinuo sa gol-linije jednu veliku šansu gostiju, kontrolisao je u drugom poluvremenu sva dešavanja ispred šesnaesterca njegovog tima čemu svedoči i sedam oduzetih lopti, ali je stigao i da uputi dva dobra udarca ka mreži Kruševljana.

DANILO PANTIĆ (Partizan) 7 – Epitet junaka pobede Partizana nad Novim Pazarom pripao je strelcu Nemanji Joviću, ali je Danilo Pantić bio taj koji je prenuo crno-bele iz letargije, digao publiku na noge i sve to je rezultiralo golom za pobedu. Imao je tri udarca na gol gostiju, sva tri je Kljajić teškom mukom skinuo. Iako je igrao manje od poluvremena ostvario je indeks 243, što je bilo nedostižno za većinu saigrača koji su mnogo više vremena proveli na terenu.

NIKOLA JOJIĆ (Mladost Lučani) 7,5 – Kada je prodat Đorđe Gordić, sledeća „beba“ koju su u Lučanima rešili da forsiraju je Nikola Jojić. Imalo je osnova, bio je najbolji strelac Omladinske lige Srbije prošle sezone. I ozbiljno se iskazao u prvoj polusezoni seniorskog fudbala. Sa sedam asistencija deli drugo mesto u Mozzart Bet Superligi, a dve je upisao u ovom kolu. Pokazao je nesebičnost, poštovanje prema starijem kolegi i ozbiljan smisao za igru.

ALEKSANDAR KATAI (Crvena zvezda) 7,5 – Bilo je ove sezone oscilacija u formi crveno-belog Magika, ali kada je ekipi počelo da ponestaje gasa u finišu jeseni, on je bio taj koji je „sipao“ dodatno gorivo. Na kraju najbolji kad je najpotrebnije, njegova dva gola, drugi u 92. minutu, donela su Zvezdi pobedu u Surdulici i miran zimski san na deset bodova prednosti u odnosu na Partizan.

MILOŠ PANTOVIĆ (Voždovac) 7,5 – Može Pantoviću da bude žao što je stala lopta u Srbiji, jer mu je taman krenulo. U prethodnom kolu dva gola, u ovom gol i asistencija za novi trijumf Voždovca. Bilo mu je potrebno vremena da uhvati ritam tokom polusezone, kao da je uticalo na njega što letos nije prešao u Partizan. Ali, u finišu je pokazao veliki talenat, doneo je šest bodova Zmajevima, kojima je širom otvoren put ka plej-ofu na proleće.

MILAN BOJOVIĆ (Mladost Lučani) 7 – Ne daje se stoti gol u Mozzart Bet Superligi baš svakog dana. Štaviše, ovo je prvi put da se desilo. Laureat je Miloš Bojović, golgeter Mladosti iz Lučana, koji je pogotkom protiv Kolubare ne samo došao do stotke, nego i do deobe prvog mesta na listi strelaca jesenje polusezone sa Rikardom – po 11 pogodaka. Mogao je Bojović i jedan više da postigne, ali je promašio penal protiv Lazarevčana iz velike želje da dođe do 100. gola. Kasnije je uspeo i uklesao je svoje ime u istoriju domaćeg loptanja.



tagovi

Milan BojovićMiloš PantovićAleksandar KataiNikola JojićDanilo PantićMilan MarčićNemanja TošićMiloš MilovićNemanja MilunovićMiloš CvetkovićFilip KljajićMozzart Bet Superligatim kolaTim kola Mozzart Bet Superlige

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara