Najbolji tim 26. kola Mozzart Bet Superlige: Povratak Partizana, Rakonjac iskoristio prvu pravu šansu

Vreme čitanja: 4min | uto. 14.03.23. | 11:17

Dvojica Lala među 11 izabranih

Posle dužeg vremena fudbaleri Partizana su našli mesto u idealnom timu kola. Trgli su se crno-beli kad je počelo da im gori pod nogama za drugo mesto i razbili su Mladost u Lučanima na krilima Kvinsija Meniga, dok je Svetozar Marković pored sigurnosti u odbrani stigao i da postigne gol.

Lider na tabeli Crvena zvezda ima trojicu „idealnih“, među kojima je prvi put zimsko pojačanje Marko Rakonjac. A, pobeda u derbiju kola nad Čukaričkim pogurala je dvojicu fudbalera Vojvodine u idealnu postavu 26. kola Mozzart Bet Superlige.

Izabrane vesti

MARKO KNEŽEVIĆ (Mladost GAT) 7,5 – Tako se „krade“ šansa! Iznenada je Knežević dobio šansu na golu Mladosti umesto standardnog Alekse Milojevića i oba meča je sačuvao mrežu netaknutom. Dobro je odradio posao u Nišu, a još bolje protiv Spartaka: odbranio je sva tri udarca u okvir gola, pokupio čak 23 centaršuta rivala, dao 45 tačnih pasova... I zbog toga je zaradio epitet igrača utakmice.

MARKO MIJAILOVIĆ (Voždovac) 7 – Odneo je Voždovac tri boda sa Čaira (3:2), a jedan od najzaslužnijih za taj uspeh je desni bek Mijailović. Možda nije imao najbolji dan kada su u pitanju tačni pasovi, ali su mu zato asistencije bile – savršene. Fudbaler Zmajeva je namestio saigračima dva pogotka i zaslužio da se nađe u idealnom timu kola.

ALEKSANDAR DRAGOVIĆ (Crvena zvezda) 7 – Jedna od najboljih partija iskusnog štopera crveno-belih ove sezone u Mozzart Bet Superligi. Odneo je čak 14 lopti igračima Novog Pazara, skrivio tek jedan faul, imao 93 odsto tačnih dodavanja. Komandovao je, kao po običaju, odbranom Zvezde i skupio InStat koeficijent 256, treći najbolji od početka sezone u „domaćici“.

SVETOZAR MARKOVIĆ (Partizan) 7,5 – Prodisao je Partizan posle dužeg perioda, prodisao je i Marković. Srušio je bedem Mladosti u Lučanima, postigao vodeći gol za crno-bele, koji se ovog puta nisu kockali sa rezultatom, nego su potom dotukli rivala. Domaći nisu imali gotovo nijednu šansu za gol, a velike zasluge za to nosi Marković.

MILAN LAZAREVIĆ (Vojvodina) 7,5 – Blistali su levi bekovi na derbiju u Novom Sadu, Tošić je postigao gol za Čukarički, ali je Lazarević bio strelac pobedonosnog za Vojvodinu. Manirom napadača je protutnjao kroz odbranu Brđana i poslao loptu kroz noge golmanu za veliko slavlje na Karađorđu. I sve to iako je obično desni bek...

GELOR KANGA (Crvena zvezda) 8 – Jasno je, kada se Kangi igra, onda protivnici nemaju šta da traže na terenu. Sve je u njegovim nogama bilo na meču sa Novim Pazarom, postigao je dva gola, dodao dve asistencije, pravio dar-mar na terenu. Pazarci nisu imali nikakvo rešenje za Gabonca, koji blista ovog proleća i jedan je od najboljih, ako ne i najbolji, igrač nastavka Mozzart Bet Superlige.

MILOŠ VIDOVIĆ (Radnički Kragujevac) 7,5 – Iako je Radnički imao šarene rezultate tokom proleća, Vidović je bio jedan od najkonstantnijih i najboljih pojedinaca. Nakon što je zaključao sredinu terena protiv Partizana, bio je nerešiva enigma i za veziste Napretka. Stigao je i da postigne lep gol, podeli 50 pasova, oduzme osam lopti... I da se još jednom u kratkom roku nađe u timu kola.

NIKOLA ČUMIĆ (Vojvodina) 7,5 – Dok je Lazarević bio „meč viner“ u Novom Sadu, sve što je Vojvodina uradila pre toga bilo je delo Nikole Čumića. Upisao je dve asistencije kojima je pogurao Lale do vođstva od 2:0, mada je Čukarički to kasnije uspeo da neutrališe, ali ne i da sačuva. Nije bila najbolja pas igra krilnog napadača Novosađana u ovom meču, ali kada se saigračima „spakuju“ dva dodavanja za golove, sve se drugo oprašta.

VASILIJE ĐURIĆ (Radnički Kragujevac) 8 – Vezista plemenitog kova koji je u zimskom prelaznom roku stigao iz Prve lige Srbije (Metalac) dočekao je svojih pet minuta. Đurić je odigrao simultanku sa Napretkom, postigao dva efektna gola, a promašio i veliku priliku za treći. Dodatna specifična težina njegovom rezultatu je što je prekinuo crni niz Kragujevčana od sedam utakmica bez pobede.

KVINSI MENIG (Partizan) 7,5 – U sumornom proleću crno-belih Menig je najbolji pojedinac. Protiv Šerifa u obe utakmice je bio ili strelac ili asistent, bio je najveća opasnost po Zvezdu na derbiju, a u Lučanima je bio daleko najbolji pojedinac u sastavu Partizana. Ono što se ne piše u statistici kao asistencija je centaršut za vodeći gol, kod kojeg je Pavlović samo vrhom glave dotakao loptu, pa se dodavanje Markoviću piše njemu.

MARKO RAKONJAC (Crvena zvezda) 7,5 – Prvu pravu šansu koju je dobio po dolasku u Zvezdu, Rakonjac je i te kako iskoristio. Predstavio se navijačima crveno-belih kao napadač sa osećajem za gol, na rođendanskoj proslavi kluba doneo je dva pogotka u mreži Novog Pazara kao dar. Imao je i on šansi da dođe i do het-trika, ali nema razloga da žali, daleko je kraj sezone i sigurno će biti još prilika za njega da ponovi ono što je demonstrirao u poslednjem kolu.




tagovi

Nikola ČumićMarko MijailovićAleksandar DragovićSvetozar MarkovićMilan LazarevićGelor KangaMiloš VidovićVasilije ĐurićKvinsi MenigMarko RakonjacTim kola Mozzart Bet Superlige

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda
FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara