Foto: MN Press
Foto: MN Press

Najveća pobeda u istoriji srpskog ženskog fudbala!!! Pala je supersila, Mundijal je blizu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 12.04.22. | 17:58

Reprezentativke Srbije savladale Nemačku (3:1) i napravile veliki korak ka plasmanu na Svetsko prvenstvo

Reprezentativke Srbije ostvarile su danas najveći uspeh u istoriji našeg ženskog fudbala pošto su savladale svetsku velesilu Nemačku sa 3:2! Istovremeno su napravile ogroman korak ka baražu za Svetsko prvenstvo gde naš tim nikada do sada nije učestvovao.

Pred fenomenalnim reprezentativkama Srbije, predvođenim nezadrživom Jovanom Damnjanović, danas su pale dvostrule svetske šampionke i osvajačice titula na osam od dosadašnjih 12 evropskih prvenstva. Nemački klubovi do sada osvojile devet od mogućih 20 titula u Ligi šampiona za klubove. Eto koliko je sila Nemačka u ženskom fudbalu.

Izabrane vesti

Ali veliko srce Srpkinja je učinilo nemoguće! Posle sedam vezanih pobeda, Nemice su prvi put poražene u aktuelnim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo koje će se naredne godine održati u Australiji i Novom Zelandu, dok je istovremeno tim selektora Predraga Gvozdenovića upisao šestu uzastopnu pobedu i tako prišao baražu. Podsetimo, Nemice su na početku kvalifikacija savladale Srbiju 5:1 na domaćem terenu pa je jasno kakve su se šanse davale našim dveojkama. Kvota na današnju pobedu Srpkinja u Mozzartu je iznosila neverovatnih 30,00!

Motivisane da se revanširaju jednoj od najboljih evropskih i svetskih reprezentacija srpske fudbalerke su prikazale fenomenalno izdanje, a borbena igra nagrađena je vođstvom u 36. minutu. Posle akcije po desnom boku i duge lopte Milice Mijatović fudbalerka Real Sosijedada Alegra Poljak je sa dalje stative glavom uputila neodbranjiv udarac i nagovestila senzaciju.

Mogla je naša golgeterka da veliki deo dilema otkloni već u završnici prvog poluvremena kada joj je Jovana Damnjanović glavom odlično odložila loptu, međutim Poljak je iz odlične šanse pogodila stativu.

Okvir gola prethodno se tresao i na drugoj strani pošto je Gvin pogodila stativu, a Magul prečku, ipak rezultat je do odlaska na odmor ostao nepromenjen.

Drugo poluvreme proteklo je u potpunosti u znaku Jovane Damnjanović koja je predstavljala nerešivu enigmu za odbranu nemica. Fudbalerka Bajerna iz Minhena u 49. minutu je udvostručila prednost nakon što je iskoristila sjajnu loptu golmanke Milice Kostić, umakla štoperskom paru gošći i zatresla mrežu.

Raspoložena Srpkinja nije posustala ni posle gola Lee Šuler koja je u 60. minutu smanjila zaostatak. Devet minuta kasnije Damnjanovićeva je priredila novo slavlje pošto je materijalizovala jop jednu odličnu loptu u prostor. kao tenk je prolazila kroz odbranu jedne od najjačih evropskih reprezentacija i pokazala zašto je godinama udarna igla Bajerna.

Četvrta selekcija sveta je golom Tabee Vasmut u drugom minutu sudijske nadoknade uspela je da podigne neizvesnost na vrhunac, ali su Srpkinje odolele i stigle do tri boda i senzacije koja je na najbolji način oslikana kroz kvotu 30 koliko je nosila pobeda domaćina.

Pobeda, šesta u nizu posle uvodnih poraza od Nemačke i Portugalije, dovela je Srbiju na korak od baraža za Svetsko prvenstvo. Izabranice selektora Gvozdenovića očekuju još dva izazova do kraja kvalifikacija, protiv Portugalije i Izraela. Upravo Portugalke su glavni konkurent našim damama sa pet bodova manje, ali i utakmicom zaostatka koju će večeras odigrati protiv fudbalerki Bugarske.

Naše dame će gostovanje Portugalkama zakazano za 2. septembar dočekati sa dragocenom prednošću i luksuzom da i sa bodom imaju velike šanse za plasman u baraž u kojem bi se borile za istorijski prvi plasman na neko veliko takmičenje.

Srbija - Nemačka 3:2 (1:0)

/ Poljak 36, Damnjanović 49, 69 - Šuler 60, Vesmut/

Stadion: Stadion u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi.

SRBIJA: Kostić, Stefanović, Damjanović, Slović, Frajtović, Petrović, Pavlović (76. Milivojević), Filipović, Mijatović (90+5 Krstić), Damnjanović (76. Stupar), Poljak (90+5 Pantelić). Selektor Predrag Grozdanović

NEMAČKA: Froms, Klajherne (75. Anijomi), Feldkamp, Oberdof, Šuler, Hut, Popo, Gvin, Ral (46. Marošan), Magul (54. Dalman), Brand (46. Vesmut). Selektor Martina Vos – Teklenburg




tagovi

Ženska fudbalska reprezentacija SrbijeJovana Damnjanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara