Najveća prodaja u istoriji Seltika: Posle Benzeme i Kantea, stigao i Žota

Vreme čitanja: 1min | uto. 04.07.23. | 00:56

Portugalac iz Škotske stigao u Al Itihad za obeštećenje od 29.000.000 evra

Migracija fudbalera iz Evrope na Bliski istok ovog leta je do te mere intenzivna da je prektično nemoguće ispratiti sve realizovane i potencijalne transfere sa Starog kontinenta u Saudijsku Arabiju, Ujedinjene Arapske Emirate i Katar, a poslednji zvanični potpis u nizu je delo Žote i Al Itihada.

Portugalski krilni napadač prešao je za obeštećenje od oko 29.000.000 evra iz Seltika u tim koji su nedavno već pojačali Karim Benzema i Ngolo Kante i tako postao najskuplje prodat igrač škotskog kluba, nadmašivši transfer Kirana Tirnija u Arsenal za 27.000.000 evropskih novčanica.

Izabrane vesti

Žota je u Seltik stigao leta 2021. na pozajmicu iz Benfike, u kojoj je ponikao, a godinu dana kasnije Kelti su ga kupili od lisabonskog kluba za 7.500.000 evra. Nagoveštaj rastanka Portugalca i šampiona Škotske mogao je da se nasluti iz nedavne odluke Seltika da angažuje krilo Melburn Sitija Marka Tilija koji će očigledno imati zadatak da nadomesti odlazak Žote.

Tokom perioda provedenog u Seltiku, novi fudbaler Al Itihada upisao je minute na 83 utakmice i postigao 28 golova uz 26 asistencija.


tagovi

SeltikAl ItihadLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara