Enco Fernandez (©AFP)
Enco Fernandez (©AFP)

Najveći mundijalski transfer u najavi: Čelsi nudi 130.000.000 evra za Enca Fernandeza!

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.12.22. | 10:03

Benfika ne bi da prodaje, ali...

Jeste Liga šampiona verovatno najkvalitetnije fudbalsko takmičenje, jer treneri imaju vremena da uigravaju akcije i kupe sve što im nedostaje, ali ama baš ništa ne može da jednog igrača učini planetarnom megazvezdom kao Svetsko prvenstvo. Ovog puta na površinu je izbacilo Enca Fernandeza koji će ovog januara biti hit prelaznog roka, barem ako je suditi po ponudama koje ovih dana stižu na Benfikinu adresu.

Poslednja u nizu o kojoj se piše seva sa naslovne strane dobro obaveštenog Rekorda i kaže: Čelsi je prešao sa reči na dela i lisabonskim Orlovima ponudio 130.000.000 evra za reprezentativca Argentine!

Izabrane vesti

Bez obzira na to što u ugovori 21-godišnjeg veziste stoji otkupna klauzula u visini od 120.000.000.

Plavci znaju da nisu jedini, jer se za Fernandeza interesuju manje-više svi giganti evropskog fudbala. Od Reala preko Liverpula do Pari Sen Žermena, svih onih koji su letos jurili Džuda Belingema. I zato su Englezi dodali trešnjicu na tortu, tačnije ovih 10.000.000. Spekuliše se inače da je još jedan klub otišao tako daleko, ali se ime ne zna. Čelsi je prvi “javno“ istupio.

U svakoj drugoj situaciji Benfika se ne bi ni razmišljala, jer ma koliko velika bila i ona živi od transfera, onih najvećih doduše. Setimo se samo Žoaa Feliksa, Rubena Dijasa, Darvina Nunjeza... Problem je sada što je Benfika jesenas zaista odlično igrala i na dobrom je putu da vrati titulu na Luž prvi put posle 2019. godine – to u Portugalu nema cenu – dok će u četvrtfinalu Lige šampiona igrati sa Klub Brižom i posle izdanja u grupnoj fazi – bila prva ispred Pari Sen Žermena, dva puta otresla Juventus – i niko neće Nerazurima unapred dati ulogu favorita.

Dakle, Benfika bi da sačuva Enca barem do leta, dok bi veliki evropski klubovi najradije da izbegnu licitaciju i posao završe što pre, ako je moguće. Portugalci su takođe svesni da će za Fernandeza izvući dobru cenu i na leto, ali znamo svi da je fudbal pomalo i šou-biznis i svi su spremni da preplate igrača koji nas je oduševio na Mundijalu.

Pa opet, nema sumnje da Orlove svakako čeka ogromna zarada, Fernandeza su prošlog leta doveli iz River Plejta za svega 12.000.000 evra. Istina, Argentincima sleduje i 25 odsto od naredne Enzove prodaje. Po svemu sudeći to će biti duplo više od inicijalnog obeštećenja.

A ako Fernandez i ode, uveliko se piše u Portugalu, Benfika će krenuti po Betisovog Gvida Rodrigeza, još jednog člana argentinske reprezentacije u Kataru, mada je on tamo odigrao samo jedan meč. Ima 28 godina, ugovor mu ističe 2024, a novi neće da potpiše, pa bi i Betis mogao da se ovajdi od cele ove ujdurme sa Encom. Kao druga opcija pominje se 19-godišnji zadnji vezni argentinskog Veleza Maksimo Perone.


tagovi

Zimski prelazni rok 2023Enco Fernandez

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara