Najžešća kazna u istoriji UEFA: Albance izbacuju na 10 godina iz Evrope!

Vreme čitanja: 1min | čet. 15.02.18. | 18:49

Plus milion evra!

Albanski klub Skenderbeg će biti kažnjen kako nikada niko pre njega!

Albanski mediji su jutros lansirali vest pozivajući se na dokument iz UEFA da će Skenderbeg biti izbačen iz UEFA takmičenja na 10 godina. Plus će morati da plati kaznu od 1.000.000 evra! A sve to zbog nameštanja mečeva!

Izabrane vesti

Kazna zaista zvuči brutalno i ne pamti se sličan slučaj ovako drakonske kazne u istoriji evropskog fudbala. UEFA još nije zvanično potvrdila vest, ali albanski mediji su došli do dokumenta iz evropske kuće fudbala koji je stigao u klub iz Korče. Na njemu piše da će Skenderbeg biti kažnjen suspenzijom od 10 godina iz evrokupova i novčano sa 1.000.000 evra zbog nameštanja rezultata. To je zaključak sa sastanka UEFA disciplinske i etičke komisije koji je održan 7. februara u Nionu. Skenderbeg još ima pravo na žalbu, ali šanse su mu tanke.

Razlog za ovako žestoku kaznu evropske kuće fudbala je činjenica da je Skenderbeg ponovio težak preokršaj. Oni su i 2015. godine izbačeni iz UEFA takmičenja jer su nameštali utakmice u domaćem prvenstvu i Ligi Evrope. Ni to ih nije opametilo, pa su nastavili da se bave nedozvoljenim radnjama i ovog puta je UEFA bila nemilosrdna.

(FOTO: Action images)


tagovi

Skenderbeg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara