Napadač za prekid vladavine Dinama: Ivan Santini novi špic Osijeka

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.02.21. | 11:16

Hrvati naparavili prelazni rok za poštovanje

Rešio je Osijek da svrgne Dinamo sa trona i doveo još jedno pojačanje kako bi tu misiju sproveo u delo. Novi špic na Gradskom vrtu je Ivan Santini.

Iskusniji napadač potpisao je ugovor do kraja sezone, uz opciju produžetka na još godinu dana, ukoliko obe strane budu zadovoljne saradnjom, a već sad je izvesno da će nastavk zavisiti od toga hoće li tim Nenada Bjelice osvojiti titulu.

Izabrane vesti

Upravo je Bjelica bio najveći zagovornik dovođenja Santinija. Nisu se poznavali, nikad ga bivši strateg Dinama nije trenirao, ali je u njemu prepoznao kvalitet neophodan glavnom izazivaču za šampionski naslov. A Ivanova biografija govori sama za sebe. Igrao je za Frajburg, Kortrajk, Standard iz Liježa, Kaen i Anderleht, te kineski Đangsu Suning, s kojim je nedavno raskinuo ugovor i kao slobodan igrač se vratio u ortadžbinu, gde je ranije nosio dres Zadra. Povoljna okolnost po Osijek je što nije platio ni cent obeštećenja za proverenog centarfora, a dobio je snažnog aduta, pošto je Santini pet puta bio i reprezentativac Hrvatske.

Ovim činom nastavljen je senzacionalan prelazni rok u Hrvatskoj (traje do 15. februara), tokom kojeg je, između ostalog, Dinamo doveo Stefana Ristovskog iz lisabonskog Sportinga, Osijek Petra Brleka iz Đenove, Rijeka Josipa Drmića, Istra Hasana Bandea iz Ajaksa, Hajduk Marka Fosatija...

Biće žestoka borba do kraja prvenstva. Poogotovo što na vrhu tabele kuva: Osijek i Dinamo su poravnati sa 45 bodova, a baš danas od 17.30 sastaju se na Maksimiru.



tagovi

OsijekNenad BjelicaIvan Santini

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara