Miralem Pjanić (©Reuters)
Miralem Pjanić (©Reuters)

Napoli kuca na Barselonina vrata i Pjanića zove nazad u Seriju A

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.05.22. | 11:22

Iskusni vezista bi mogao na novu pozajmicu

Višegodišnji neplanski rad i ishitreno povlačenje poteza u prelaznim rokovima urušili su Barselonu, dovodio je sportski sektor katalonskog kluba igrače na kilo zbog nemogućnosti da angažuje željena pojačanja. Proteći će godine dok se svlačionica ne raščisti, jer mnogi se neće tako lako odreći plate na koju se Barselona obavezala kada je sklapala dogovor, a čistka bi trebalo da krene ovoga leta.

Kroz vrata Kamp Noua neće proći svi oni kojima bi Ćavi i njegovi najbliži saradnici voleli da vide leđa. Neke će bezuspešno pokušavati da proteraju, jedan deo će pristati na kompromise i omogućiti Barseloni da diše i pomogne joj u izgradnji novog tima. Lista nepoželjnih je pozamašna, moglo bi se reći i kilometarska. Ne planira Ćavi da gradi igru oko štopera Klemena Lenglea, Samjuela Umtitija i Oskara Mingeze, u planovima mu nisu ni golman Neto, dete kluba Riki Puć, napadači Martin Brajtvajt, Luk de Jong, kao i pozajmljeni Antoan Grizman, Fransisko Trinkao i Miralem Pjanić.

Izabrane vesti

U Barseloni su načuljili uši i spremno čekaju ponude, a među prvima bi sa konkretnom mogao pred glavešine katalonskog kluba da izađe Napoli. Vratili su se Napolitanci u Ligu šampiona i žele da osveže igrački kadar, a pik za ojačanje veznog reda im je Miralem Pjanić. Reprezentativac Bosne i Hercegovine završio je priču na Kamp Nou, precrtan je i pre Ćavijevog dolaska, ništa se nije promenilo ni promenom trenera i da bi igrao moraće da pronađe novi klub kada se vrati sa pozajmice iz Bešiktaša.

Sa jedne pozajmice mogao bi na drugu. Sa Bosfora u grad podno Vezuva, jer Napoli neće pokušati da otkupi Miralema Pjanića od Barselone, već da izdejstvuje pozajmicu. Iako nije u Ćavijevim planovima, Barselona iskusnog vezistu, koji je nepunu deceniju igrao u Seriji A braneći boje Rome i Juventusa, neće pustiti za male pare. Pozajmica je realnija opcija za Napolitance, koji vape za širinom u veznom redu.

Miralem Pjanić je u Bešiktašu imao sezonu za zaborav, nije postigao niti jedan gol i kompletan učinak sveo se na po dva nameštena saigračima u Super ligi i Ligi šampiona. Izuzetno skroman doprinos, ali sećanje Lučana Spaletija na period kada je reprezentativac Bosne i Hercegovine isporučivao mnogo više na Apeninima ne bledi. Nema za Pjanića mesta u Barseloni, jer će potpunu slobodu dobiti Pedri, Gavi i Niko, a Serija A mu je dobro poznat teren i prilika da oživi karijeru. Za odstrel je spremnjen, a kad je već tako, Napoli nije nimalo loša opcija. Korak je unapred spram Bešiktaša.


tagovi

Miralem PjanićBarselonaNapoliPrimeraSerija ALetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara