(©MN Press)
(©MN Press)

Napredak ponovo diše, Radniku ostao fenjer Mozzart Bet Superlige

Vreme čitanja: 3min | sub. 11.11.23. | 18:15

Čarapani treći put slavili u gostima preskočili Železničar i Radnički Niš na tabeli Mozzart Bet Superlige - 2:1

/Od dopisnika Mozzart Sporta iz Kruševca/

Bilo je jasno i pre meča koliko ova utakmica znači obema ekipama. Radnik je, u slučaju pobede, mogao da preskoči Napredak i konačno neki drugi tim ostavi na poslednjem mestu Mozzart Bet Superlige, dok su Čarapani baš takav scenario želeli da izbegnu, pa i da probaju da preskoče dva tima na tabeli - Železničar i niški Radnički. I uspeo je kruševački superligaš da ostvari htenje, pogocima Jovanovića i Đekovića stigao je do 2:1 i treće pobede u gostima, dok je Radnik upisao četvrti poraz kod kuće, koji je golom samo ublažio Duronjić.

Izabrane vesti

Praktično ništa vredno pomena nismo videli do 30. minuta i prvog pogotka Napretka. Prilično rastrzana igra, uslovljena što lošom podlogom u Surdulici, što važnošću meča, ali pre svega ne baš kvalitetnim načinom igre obe ekipe, nije donela, osim par pokušaja iz daljine domaćih igrača, niti jednu pravu pretnju Saviću ili Ranđeloviću. Na isteku pola sata igre, konačno uzubđenje. Zličić je iz sredine povukao na levi bok, dobro centrirao u šesnaesterac Radnika, gde je loptu pored Oreščanina, vrlo spretno, glavom dočekao Đorđe Jovanović i doveo svoj tim u vođstvo, upisavši drugi gol u šampionatu.

Mogao je i sam Zličić da se upiše u strelce pre odlaska na odmor, kada je njegov šut sa 18 metara skrenuo Bojović, ali je lopta fijuknula pokraj stative. Sve u svemu, tanko poluvreme donelo je važnu prednost za Čarapane i na potezu je bio Radnik, od koga se očekivalo da u nastavku odgovori ofanzivnim pritiskom.

I imao je tim iz Surdulice šansu već na početku prvog poluvremena, kada je najpre Bogdanovićeva lopta skrenuta u korner, da bi posle njega Mitošević opasno šutirao. Dobili smo konačno agresivnost od strane Radnika, ali je Napredak ponovo pogodio mrežu, samo devet minuta nakon početka poluvremena. Imali su gosti slobodan udarac, lopta se odbila do druge strane terena, Vukajlović ju je, više u želji da stopira eventualnu kontru rivala, vratio u kazneni prostor, ali je ona preskočila dvojicu defanzivaca, a Đeković, koji je ostao u šesnaestercu Radnika, rutinski je plasirao u mrežu Ranđelovića

To nije demoralisalo domaćine koji su pojačali ritam i nagrada je stigla u 68. minutu. Sjajno je Tomašević probio po levoj strani, poslao loptu u opasni prostor za goste, gde ju je sačekao Duronjić i uspeo da zatrese mrežu Savića, time i da vrati nadu svom timu. Učinilo je to utakmicu napokon zanimljivijom. Osim solidnog ritma, nije to ipak donelo neka prava uzbuđenja do kraja meča i Vladimir Gaćinović je, u drugom pokušaju, upisao prvu pobedu sa Čarapanima u Mozzart Bet Superligi.

MOZZART BET SUPERLIGA - 15. KOLO

RADNIK - NAPREDAK - 1:2 (0:1)

(Duronjić 68 - Jovanović Đ. 30, Đeković 54)

Surdulica

Stadion Radnika

Sudija: Novak Simović

Radnik: Ranđelović 6 - Oreščanin 5,5 (od 84. Ilić -), Vranjanin 5,5, Jović 5, Abubakar 6, Tomašević 6, Mitošević 5,5 (od 58. Čumić 6) , Hajdarević 5,5, Duronjić 6,5 (od 89. Anđelković -), Bogdanović 5,5 (od 58. Martinkevič 5,5), Kunić 5 (od 84. Baić -).

Napredak: Savić 6,5 - Marinković 6,5, Đeković 7, Jovanović S. 6, Vukajlović 6,5, Krstić 6, Ljubomirac 6 (od 89. Stevanović -), Zličić 6,5, Jovanović Đ. 7 (od 70. Tomić -), Stanojlović 5,5 (od 53. Stoiljković 5,5), Bojović 6 (od 89. Jović -).

Igrač utakmice: Đorđe Jovanović (Napredak).

MOZZART BET SUPERLIGA, 15. KOLO

Petak

Radnički Niš - Novi Pazar 0:1 (0:0)

/Đo 69/

Subota

Radnički 1923 - Voždovac 3:0 (2:0)

/Vidakov 3, 19, 73/

Radnik - Napredak 1:2 (0:1)

/Duronjić 68 - Đ. Jovanović 30, Đeković 54/

Železničar - Crvena zvezda u toku

IMT - Mladost u toku

Nedelja

16.30 (2,30) Javor (3,30) Spartak Ždrepčeva krv (3,20)

19.00 (1,45) Partizan (4,40) Čukarički (7,50)

19.30 (2,15) TSC (3,45) Vojvodina (3,40)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Mozzart Bet SuperligaNapredak KruševacRadnik Surdulica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara