Naslednik Nika Kovača u Monako biće čovek koji je triput uzastopno pokorio Belgiju

Vreme čitanja: 2min | pet. 31.12.21. | 10:41

Pol Klemen favorit za klupu Kneževa

Čvrste su veze Monaka i Briža. U toj belgijski grad francuski klub godinama šalje mlade igrača da se razvijaju, čeliči ih kroz Serkl i sprema za zahtevnu Ligu 1 – uostalom, taj put je prošao i Strahinja Pavlović – a odatle bi na stadion „Luj Drugi“ mogao da dođe novi trener posle iznenadnog rastanka sa Nikom Kovačem. Samo iz drugog kluba. Šampionskog.

Prvi pik za novog šefa stručnog štaba Kneževa je Pol Klemen. U pitanju je aktuelni strateg Klub Briža, izuzetno cenjen u otadžbini, koji se dopada rukovodećem dvojcu u Monte Karlu, potpredsedeniku Olegu Petrovu i sportskom direktoru Polu Mičelu. Njih dvojica su označila 47-godišnjeg stručnjaka, dokazanog u Pro ligi, s obzirom da ju je pokorio u poslednje tri sezone. Najpre sa Genkom 2019, a u minule dve sa Klub Brižom.

Izabrane vesti

U aktuelnoj mu baš ne ide, Union je odmakao sedam bodova, ali je zato ostavio pristojan utisak u Ligi šampiona, izborivši remi sa skupocenim Pari Sen Žermenom i pobedom na gostovanju RB Lajpcigom.

Klemen je izbor Monaka, pre Džesija Marša, donedavnog trenera baš Lajpciga, kao i Paula Fonseke, ranije stratega Rome, koji su preostali kandidati. Njihova prednost je u saznanju da su slobodni. Pol je ugovorom vezan za Klub Briž i morali bi Francuzi u tom slučaju da plate obeštećenje. Pitanje je i šta sam Klemen želi, jer nikad dosad u karijeri nije radio van Belgije.

Monako nema vremena, mora da reaguje brzo, jer ga već u nedelju čeka gostovanje Ruenu u Kupu Francuske, dok naredni prvenstveni meč igra 9. januara u Nantu.


tagovi

MonakoPol KlementŽupiler Pro ligaBelgija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara