(© Star sport)
(© Star sport)

Natho skicirao prolećni Partizan

Vreme čitanja: 3min | čet. 28.01.21. | 10:29

Partizan vrlo dobru igru u proveri protiv Ruha krunisao minimalnom pobedom (1:0)

Po skicama Bibrasa Natha Partizan je u novoj proveri na pripremama u Antaliji demonstrirao model igre koji će pokušati da primeni tokom prolećnog dela sezone. Fudbalski arhitekta iz Izraela tokom 58 minuta igre provedenih na terenu držao je konce utakmice sa Ruhom u svojim rukama. Delio je lopte koje imaju oči i sa golom kao od šale spajao Holendera i Lutovca, a upravo jedan od idealnih pasova Natha ispostavio se i kao potez odluke. Fenomenalna lopta iza leđa poslednje linije ukrajinskog premijerligaša u 23. minutu stigla je do Holendera koji je akciju ukrasio neodbranjivim udarcem i tako se po treći put upisao u strelce tokom priprema u Turskoj.


Izabrane vesti

Partizan je znatno agilnije i sa više inspiracije otvorio utakmicu. Bio je dominantan rival tokom prvog poluvremena, a prvu šansu da materijalizuje inicijativu nije uspeo da iskoristi Holender u 7. minutu kad su ga dvojica štopera sprečila da u petercu stigne do lopte koju je sa desnog boka poslao Lutovac. Ipak, već narednu izglednu šansu napadač crno-belih je uspeo da pretoči u vođstvo i tako, posle mreža Zaglebja i Rubina, pogodio i gol Ruha.

Asistent Natho, delio je lopte kao rukom i sigurnom igrom sebično je držao ključ sredine terena u svojim rukama. Među majstorijama Izraelca posebnu pažnju privuklo je dodavanje za Lutovca u 43. minutu, posle kojeg je krilni napadač uspeo da prođe i golmana Ruha, ali iz mrtvog ugla nije mogao da lepu akciju kruniše golom.

U istom ritmu Partizan je nastavio i početkom drugog poluvremena, a na najozbiljnija ikušenja Misaka je stavljao Holender sa dva udarca sa distance. Ipak, golman ukrajinskog tima uz dosta napora sačuvao je mrežu.

U nastavku susreta, Stanojević je odlučio da poštedi nosioce igre Natha, Holendera i Smiljanića i šansu pruži omladincima Vlahoviću, Milovanoviću i Baždaru, što je uz potpuno promenjen sastav Ruha uticalo na pad intenziteta igre što je rival crno-belih pokušao da naplati udarcima sa distance. Najveće iskušenje za Stojkovića predstavljao je pokušaj Pritule u 68. minutu posle nesporazuma defanzivaca Partizana, ali je rezultat ostao nepromenjen.

Umor, posebono igrača beogradskog kluba uticao je na kvalitet igre u završnici, pa su situacije vredne pomena u završnici susreta još samo pretnja Vujačića posle kornera i veoma grub start Suha otvorenim đonom nad Zdjelarom koji srećom nije ozbiljnije povređen tom prilikom.

Podsetiimo susret sa Ruhom je četvrti kontrolni meč u Antaliji za Partizan koji je prethodno upisao poraz od Rubina (2:5) i pobede nad Zaglebjem (2:1) i Desnom (1:0), a novi test crno-bele očekuje već danas u 13 časova kad će igrači koji nisu dobili šansu protiv Ruha odmeriti snage sa Sileksom.

PRIJATELJSKA UTAKMICA

PARTIZAN - RUH 1:0 (1:0)

/Holender 23/

PARTIZAN: Stojković, Živković, Lutovac, S.Marković, Vujačić, Obradović, Zdjelar, Jojić, Smiljanić (od 58. Vlahović), Natho (od 58. Milovanović), Holender (od 75. Baždar).

RUH: Misak, Bili (od 61. Suh), Stamenković (od 61. Zec), Kopina (od 61. Gliha), Misik (od 61. Veremienko), Karasok (od 61. Grgun), Fedorčuk (od 61. Karebin), Rusin, Klimčuk (od 61. Kičerjuk), Bojčuk (od 61. Prutila), Kuharevič.


tagovi

Bibars NathoRuh

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara