Trener Deportivo Kalija Alfredo Arijas (©Reuters)
Trener Deportivo Kalija Alfredo Arijas (©Reuters)

Navijači izgubili strpljenje, Deportivo više nema pravo na grešku (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 29.03.21. | 23:05

Kolumbijska Primera: Apertura - Verdiblankosi bez pobede na osam mečeva, u 14. kolu dočekuju Pasto

Malo je reći da su navijači Deportivo Kalija nezadovoljni. Njihovi ljubimci su nastavili da posrću, pa su očas posla sa prvog mesta na tabeli Aperture pali na čak osmo. Pred susret 13. kola sa Bukaramangom došlo je i do sukoba između navijača i trenera Alfreda Arijasa, a posle poraza u predstojećem susretu Verdiblankosi nemaju pravo na grešku. Ipak, susret sa Pastom, koji je u seriji od osam mečeva bez poraza, neće biti nimalo jednostavan (03.00).

03.00: (1,82) Deportivo Kali (3,30) Deportivo Pasto (4,40)

Izabrane vesti

Pomenuti incident dogodio se minulog četvrtka, kada je nekolicina simpatizera u hotelu u kojem su stručni štab i igrači Deportiva čekali susret sa Bukaramangom, rešila da iznese svoje mišljenje pred trenerom Arijasom - lice u lice. Nije 62-godišnju stručnjak ustuknuo, čini se da je bio spreman i da se fizički obračuna sa pristalicama kluba, ali je na svu sreću obezbeđenje pravovremeno reagovalo.

Na snimku koji je kružio društvenim mrežama moglo se čuti kako navijači predlažu šefu struke zeleno-belih koga bi trebalo da izvede na teren.

"Mislim da Arojo ne sme da počne danas. Ti si u Kaliju, ne u bilo kom timu", dok je u pozadini odjekivalo: "Udaljeni smo 18 sati od Kalija i ima nas svuda. Ovo nije Pereira".


"Intervencija" ove grupe navijača ipak nije urodila plodom, kako je Deportivo pretrpeo još jedan poraz. Prvi trijumf posle osam mečeva u svim takmičenjima tražiće na svom stadionu protiv sastava koji je u strašnoj formi. Imenjak iz Pasta je na poslednjih sedam mečeva u prvenstvu osvojio 13 bodova, za poraz ne zna još od sredine februara i pobedom bi predstojećem rivalu mogao da priđe na samo dva boda i tako dodano izvrši pritisak na Kali, koji je slabim izdanjima ugrozio i svoju poziciju u doigravanju.

Tradicija je ipak na strani Verdiblankosa, koji od 2014. godine nisu izgubili od Pasta na svom stadionu, a pritom je i Super Depor postigao samo jedan gol na poslednja tri gostovanja u Kaliju. Ipak, Deportivo je bez postignutog pogotka na poslednja četiri utakmice, a ako ne zatrese mrežu i večeras, postaviće negativan rekord kluba. Prednost ekipe iz Pasta je igra iz prekida. Postigli su četiri pogotka posle centaršuteva iz kornera (27 odsto golova čitave lige posle udaraca iz uglova).

Kada su postave u pitanju, Arijas ponovo može da računa na desnog beka Huana Kamila Angula (odradio suspenziju), ali su van stroja štoper Horhe Arijas i krilni fudbaler Jon Vaskez. Sa druge strane će se sasvim sigurno osetiti odsustvo veziste Kamila Ajale i napadača Hejsona Medine.

KOLUMBIJA - 15. KOLO

Subota

Envigado - Tolima 0:0

Onse Kaldas - Čiko 4:2 (2:2)

/Garsija Tores 5, Kareazo 11, Lemos 59, Garsija Kastiljo 90+3 - Moreno 36, Balanta 38/

Nedelja

Junior - Santa Fe 1:1 (1:1)

/Borha 1 - Hiraldo 32/

Independijente Medeljin - Atletiko Nasional 0:0

Pereira - Ekidad 0:0

Petrolera - Amerika Kali 0:2 (0:1)

/Moreno 14, Vergara 67/

Ponedeljak

Patriotas - Agilas 2:1 (2:0)

/Arijeta 36, Rito 41 - Marugo 52/

Miljonarios - Bukaramanga 2:1 (1:1)

/Rodrigez 19, Valensija 72 - Melendez 39/

Utorak

03.00: (1,82) Deportivo Kali (3,30) Deportivo Pasto (4,40)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

Kolumbija 1Deportivo KaliDeportivo Pasto

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara