Karađorđe (©Star Sport)
Karađorđe (©Star Sport)

Navijači Vojvodine: Naša Voša je talac Dušana Bajatovića

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.12.20. | 14:31

Saopštenje koje su potpisali "Ujedinjeni navijači Vojvodine"

Navijači fudbalskog kluba Vojvodina izdali su saopštenje za javnost u kojem su izneli svoje viđenje trenutnih dešavanja na Karađorđu.

Saopštenje prenosimo u celosti.

Izabrane vesti

"Povodom višemesečnih spekulacija u medijima u vezi sa situacijom u FК „VOJVODINA“ Novi Sad, Ujedinjeni navijači Vojvodine, obaveštavaju sportsku i vojvodinašku javnost da, je situacija u Кlubu više nego zabrinjavajuća, odnosno da FК „VOJVODINA“ Novi Sad funkcioniše u vanrednim okolnostima od 08.07.2020. godine i da je Кlub talac jednog čoveka, Dušana Bajatovića.

Dušan Bajatović je Generalni direktor JP „Srbijagas“ Novi Sad koji je ujedno i Generalni sponzor FК „VOJVODINA“. Dušan Bajatović istovremeno obavlja funkciju Generalnog direktora FК „VOJVODINA“, a od 08.07.2020. godine je i jedini ovlašćeni Zastupnik FК „VOJVODINA“.

Navijači Vojvodine, više puta su ukazivali na ne održivost ove pozicije, odnosno na klasičan sukob interesa u kome se nalazi Dušan Bajatović. Praktično, on je zarobio Кlub, pretvorio ga je u svog taoca, i krajnje bahatim ponašanjem odlučuje o njegovoj sudbini. Bajatović samostalno, bez polaganja računa, odobrava javna sredstva JP „Srbijagas“ Novi Sad i istim ne domaćinski raspolaže na samo njemu svojstven i znan način. Tako su i napravljeni nepovoljni poslovni aranžmani, u višemilionskim iznosima u eurima, na štetu Кluba.

Jedan od primera bahatosti je i sporazumni raskid Ugovora sa bivšim sportskim direktorom Nikolom Lazetićem, sa kim je bilo osnova da se raskine Ugovor o radu, zbog ne ispunjavanja radnih obaveza i više mesečnog ne pojavljivanja na radnom mestu. Međutim, Bajatović je samoinicijativno napravio „sporazumni raskid radnog odnosa“ i isplatio Nikoli Lazetiću sva Ugovorom definisana primanja, premije za ostvarene rezultate (103.000,00 EUR-a), kao i premiju u iznosu od 80.000,00 EUR-a za osvajanje nacionalnog Кupa.

Ostaje nejasno zašto je nagrađen i isplaćen Nikola Lazetić za svoj nerad i nepoštovanje Кluba, a istovremeno stručni štab i igrači moraju preko sredstava javnog informisanja da traže zarađene plate i premije. Da li se ovo događa slučajno?

Sledeći primer bahatosti je ne potpisivanje reprograma sa preduzećem „Novi Sad - Gas“ d.o.o. Novi Sad što je rezultiralo iznenadnim prekidom u snabdevanju gasom u F.C. „Vujadin Boškov“ i na taj način onemogućeno je redovno funkcionisanje svih sportskih selekcija u FК „VOJVODINA“. Ono što ovu bizarnu situaciju čini skandaloznom i krajnje neverovatnom je činjenica da je Generalni direktor „Novi Sad - Gas“ d.o.o. Novi Sad - Milan Đukić član upravnog odbora FК „VOJVODINA“, kum Dušana Bajatovića i visoki funkcioner partije koju na pokrajnskom nivou vodi Dušan Bajatović.

Ovo su samo neki od primera ne domaćinskog poslovanja, a ima ih mnogo, s toga mi Ujedinjeni navijači Vojvodine apelujemo na članove Skupštine FК „VOJVODINA“ da preduzmu mere koje su u njihovoj nadležnosti, spreče samovolju Dušana Bajatovića i omoguće funkcionisanje Кluba u punom kapacitetu.

Ujedinjeni navijači Vojvodine. U Novom Sadu, 03. decembra 2020. godine", stoji u saopštenju navijača Vojvodine.


tagovi

FirmaDušan Bajatović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara