Nazire se Milanova napadačka četvorka za Marakanu

Vreme čitanja: 3min | uto. 16.02.21. | 21:50

Poslednje vesti sa današnjeg treninga

Kako se primiče okršaj Crvene zvezde i Milana u četvrtak veče na Marakani, tako je sve izvesnije da Rosoneri na travnjaku najvećeg srpskog stadiona neće izvesti najjaču postavu.

Milanova situacija je prilično jasna. Derbi sa Interom u nedelju mu je važniji od duela sa beogradskim crveno-belima protiv kojih ima i revanš na svom stadionu. Gradski derbi je možda i prekretnica sezone za Milan u trci za titulu. Poraz bi vrlo verovatno značio kraj snova o skudetu...

Izabrane vesti

Zato sve više italijanskih medija i novinara bliskih dešavanjima u klubu spekuliše o kombinovanom sastavu Milana u Beogradu. Doduše, to i nije neki hendikep za njih s obzirom na sve malere i hendikepe koji su ih pratili cele sezone pa su svi igrači dobili šanse i imali bitne uloge. Silom prilika su morali da se uigraju.

Prema informacijama sa današnjeg treninga, novinar Manoele Bajokini otkriva da je Pioli na kraju treninga podelio igrače u dve ekipe od po 11 za miniutakmicu. Na jednoj strani je napad predvodio Mario Mandžukić za kojeg se odavno tvrdi da će protiv Zvezde upisati prvi meč kao starter od dolaska u Milan. Iza njega su po desnom krilu dejstvovali Samu Kastiljeho, a po levom Ante Rebić dok je Rade Krunić pomeren na poziciju ’desetke’.

Na drugoj strani su napadački kvartet činili Ibrahimović kao najistureniji, Leao i Salemakres po krilima i Čalhanoglu kao ofanzivni vezista. Italijanski mediji spekulišu da bi Pioli mogao da pomenuti kvartet poštedi startne postave u Beogradu kako bi ih sačuvao za derbi. 

Koliko to Zvezdi odgovara?

Svakako joj znači ako se Zlatan ne bude našao u startnih 11. Kao i Čalhanoglu koji je najbolji asistent ekipe i lige, a ima ubitačne prekide. Što se tiče krilnih pozicija, suštinska razlika nije velika. Za Rebića se ne može reći da je rezervista. Kada je u punoj formi nije ništa slabiji igrač nego Leao. Štaviše, korisniji je od brzonogog Portugalca koji je često nedisciplinovan i sebičan u igri. Rebić nije baš najbolji gol-igrač i realizator, ali sjajno razume igru, navlači protivnike i razbija poslednju liniju. Lukavo ume da se zavuče iza leđa bekovima, a izuzetno je opasan kada ugleda šansu za dupli pas sa Ernandezom koji mu se pridodaje sa levog boka.

Što se desnog krila tiče, Salemakers i Kastiljeho nisu igrači koji prave razliku pred protivničkim golom. Ali su izuzetno zahvalni zbog igre u oba pravca. Belgijanac je nešto lucidniji i bolje se ubacuje na povratne lopte. Ali Španac je izuzetno uporan igrač koji ne prestaje da se kreće i upravo je u igri bez lopte najveća opasnost za protivnika. Problem je što je on trenutno igrač u najslabijoj formi u Milanu i navijači su ga uzeli na zub. Zbog toga može biti još opasniji jer je ovo šansa da se iskupi i nametne.

Zanimljivo je da bi Rade Krunić mogao da zaigra u nešto ofanzivnijoj ulozi. Zapravo, na svom prirodnom mestu. Ove sezone je često morao da igra i povučenije zbog izostanaka Kesija, Tonalija i Benasera. Sa dolaskom Meitea se Pioliju malo proširio manevarski prostor u veznom redu, a s obzirom da Francuz nije ostavio dobar utisak otkako je došao, izvesno je da bi i on mogao da bude starter u Beogradu kako bi se eventualno za derbi odmorio Frank Kesi. Drugog centralnog veznog će skoro sigurno igrati Sandro Tonali.

Što se odbrane tiče, teško je proceniti ko je tu u prednosti ali bi logično bilo da se odmore Kjer i Ernandez. Najverovatnije i golman Donaruma. Kalabrija poslednjih dana vuče povredu, pa bi Kalulu mogao da zaigra umesto njega na desnom beku, a Dalot da se ponovo prekomanduje na levu stranu.



tagovi

Ante RebićAleks SalemakersSamu KastiljehoZlatan IbrahimovićRade KrunićHakan ČalhanogluRafael Leao

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara