Dani Ings (©Reuters)
Dani Ings (©Reuters)

Ne može se bez štopera na Ingsa - Sautempton srušio šampiona (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | pon. 04.01.21. | 23:04

Bezidejni Liverpul ostao bez bodova na Sent Merizu - 1:0

Fudbaleri Liverpula doživeli su poraz u 17. kolu Premijer lige, Sautempton je savladao aktuelnog šampiona i sada je šesti na tabeli sa samo četiri boda manje od prvoplasiranih Redsa (1:0). Težak poraz Liverpula, koji je u poslednja tri kola osvojio svega bod u Premijer ligi (pritom su postigli i samo jedan pogodak). Problemi sa povredama u odbrani su očigledni, ali je sada stao i napad aktuelnog šampiona, koji bi uskoro mogao da preda vodeću poziciju na tabeli Mančester junajtedu. Nije pomogao ni povratak Tijaga Alkantare, zakazali su Endi Robertson i Trent Aleksander-Arnold, epilog je utakmica sa samo jednim udarcem u okvir protivničkog gola.

Malo ko je mogao da očekuje ovakav rasplet, posebno jer su Sveci povelil već u drugom minutu. Eksperimentisao je Jirgen Klop u odsustvu Džoela Matipa, pa je tako sa Fabinjom štoperski tandem ispred Alisona činio kapiten Džordan Henderson. Odmah se videlo da će Liverpul teško moći da izađe na kraj sa ove sezone odličnim Sautemptonom bez pravog štopera u startnoj postavi. Prošlo je tek nešto više od 60 sekundi igre, Vard-Praus je izveo slobodan udarac sa leve strane, ubacio je loptu pred gol gostiju, na pravom mestu se našao Dani Ings. Bivši napadač Liverpula je pobegao odbrani tima za koji je svojevremeno nastupao, Henderson i Fabinjo su ga zaboravili, odlično je odreagovao i preko Alisona loptu poslao u mrežu lidera na tabeli - 1:0.

Izabrane vesti


Prekršaj koji je prethodio pogotku ekipe Ralfa Hazenhitla napravio je Tijago Alkantara. Mnogi su se obradovali njegovom povratku na teren, dva meseca je zbog povrede i virusa korona proveo van stroja, ali povratak na teren neće pamtiti po dobru. Minut posle primljenog gola španski reprezentativac je još jednom neoprezno startovao, pa je zaradio i žuti karton. Očekivano, domaćin je prepustio loptu gostu i svoje prilike da uveće prednost vrebao iz kontri.

Pleli su Klopovi puleni mrežu pred golom Svetaca, ali nisu uspevali ozbiljnije da priprete. Salah je bio najagilniji, ali je odbrana Sautemptona bila jako dobro postavljena, Hazenhitl je još jednom odlično spremio ekipu. Pokušavali su gosti da dođu do izjednačenja, ali jalovo, da bi u 41. minutu umalo mladi Nejtan Tela šokirao Redse, ali je sa ivice kaznenog prostora tukao pored gola rivala. Pripretio je najbolji strelac lige Sautemptonu glavom u sudijskoj nadoknadi, ali traljavo, pa do odmora nije bilo promene rezultata. Dovoljno je reći da je u prvih 45 minuta viđen jedan šut u okvir gola - kada je Ings zatresao mrežu Liverpula.

Po povratku na teren sumnjiva situacija pred golom Svetaca, gosti su tražili penal zbog igranja rukom. Lopta je pogodila Džeka Stivensa u ruku, odluka iz VAR sobe je bila da nema materijala za najstrožu kaznu.


Koliko je Liverpul bio bezidejan govori i podatak da su prvi (i jedini) udarac u okvir protivničkog gola uputili tek u 75. minutu, kada je iskusni Frejzer Forster zaustavio pokušaj Sadija Manea. Duže se na šut u okvir gola Liverpula nije čekalo još od decembra 2015. godine i susreta sa Njukaslom (prvi udarac u okvir u 89. minutu). Kružili su oko Forsterovog gola gosti, ali odbrana Svetaca se nije dala. Valeri je pokušao da iskoristi jedno istračavanje Alisona u samom finišu, šutirao je na prazan gol, ali traljavo i iz velike udaljenosti, pa je Henderson uspeo da stigne loptu i spreči mladog beka da stavi tačku. Možda i najbolju priliku za Liverpul je u trećem minutu nadoknade propustio Mane, tukao je glavom nakon centaršuta iz kornera sa leve strane, ali iz nezgodne pozicije je samo uspeo da prebaci loptu preko gola Sautemptona - slavlje domaćih igrača je moglo da počne. Ralf Hazenhitl je u suzama dočekao poslednji zvižduk, po prvi put u karijeri je uspeo da savlada Jirgena Klopa, sa kojim ga tokom čitave trenerske karijere i porede.


PREMIJER LIGA - 17. KOLO

Petak

Everton - Vest Hem 0:1 (0:0)

/Souček 86/

Mančester Junajted - Aston Vila 2:1 (1:0)

/Marsijal 40, Fernandeš 61pen - Traore 58/

Subota

Totenhem - Lids 3:0 (2:0)

/Kejn 29 penal, Son 43, Alderveireld 50/

Kristal Palas - Šefild Junajted 2:0 (2:0)

/Šlup 4, Eze 45+6/

Brajton - Vulverhempton 3:3 (1:3)

/Konoli 13, Mope 46 penal, Dank 70 - Sais 19, Burn 34 penal, Neveš 44 penal/

VBA - Arsenal 0:4 (0:2)

/Tirni 23, Saka 29, Lakazet 61, 64/

Nedelja

Njukasl – Lester 1:2 (0:2)

/Kerol 82 - Medison 55, Tilemans 72/

Čelsi - Mančester Siti 1:3 (0:3)

/Hadson Odoi 90+2 - Gundogan 18, Foden 21, De Brujne 34/

Otkazano

Barnli - Fulam

Ponedeljak

Sautempton - Liverpul 1:0 (1:0)

/Ings 2/



tagovi

Premijer ligaSautemptonLiverpulDani Ings

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara