Markus Rašford (©Reuters)
Markus Rašford (©Reuters)

Ne poštuje ni klub, ni trenera: Nedodirljiv i van svake kontrole

Vreme čitanja: 3min | pon. 29.01.24. | 17:56

Markus Rašford niže prekršaj za prekršajem. Belfast je kap koja je kod Erika ten Haga prelila čašu, a incidenata je bilo i ranije

Budućnost Erika ten Haga na Old Trafordu je upitna, sve što je uradio u drugoj sezoni krajnje je diskutabilno. Ceo projekat je na klimavim nogama i malo je verovatno da će, potraje li tumaranje po mraku, ostati u Mančester junajtedu i posle leta. Možda ni do tada ne izdrći, jer još otkako je ser Džim Retklif ušao u klub počela je licitacija sa imenima za novog trenera. Takav ishod je sve izvesniji posle sukoba sa Markusom Rašfordom i izbacivanja napadača iz tima.

Ako nešto holandski trener ne toleriše, to je nedisciplina. Ko ne poštuje stvari vezane za ishranu, oporavak i spavanje, ili pak dovodi u pitanje odluke Erika ten Haga i podriva mu autoritet, neće ni biti deo ekipe. Osetili su to na svojoj koži Kristijano Ronaldo i Džejdon Sančo. On je bio taj koji je ostao, a ne oni. Ipak, teško da će ‘preživeti’ i nesuglasice sa Markusom Rašfordom kad već nema rezultata. Jer, engleski napadač je dete kluba, sa njim se navijači poistovećuju, nedavno je produžio ugovor do leta 2028. godine i neće biti jednostavno odstraniti ga i poslati negde drugde.

Izabrane vesti

Ne tako davno, pre nekoliko meseci, Markus Rašford bio je glavni adut Erika ten Haga. Nemilosrdno je cepao mreže po povratku sa Mundijala, sezonu završio sa 30 pogodaka. I kada su svi u klubu očekivali da ponovi takva izdanja, da bude još bolji – vratio se na staro. Na period pre dolaska Holanđanina na Teatar snova. Nezainteresovan, odsutan i sa glavom u oblacima. Mislima daleko od terena. A, na sve to gomila ispada.

Zbog najnovijeg je van tima. Propustio je utakmicu sa Njuportom u FA kupu, izostavljen je iz sastava, jer se nije pojavio na klupskom treningu u petak. Bio je u izlasku u Belfastu, ostao je u Severnoj Irskoj u sredu i četvrtak. Bila je to kap koja je prelila čašu i dovoljan materijal za pokretanje interne istrage.

“Prijavio je da je bolestan. Za ostale je to interna stvar, ja se time bavim”, poručio je Erik ten Hag.

Da mu je prvi ispad – halabuka se ne bi ni dizala. Progutali bi knedlu na Old Trafordu i nastavili dalje. Ali, nije tako. I nije mogao holandski trener preko toga tek tako da pređe.

Markus Rašford i Erik ten Hag (©Reuters)Markus Rašford i Erik ten Hag (©Reuters)

Markus Rašford je prethodne sezone takođe bio izbačen iz tima, nije konkurisao za meč sa Vulverhemptonom, jer je zakasnio na sastanak. Nije stigao na vreme za timsko okupljanje. Bila je to disciplinska mera koja nije urodila plodom, jer je jesenas, nakon što je Siti deklasirao Junajted u gradskom derbiju, slavio rođendan.

Prekršaji se nižu, engleski napadač misli da je nedodirljiv. Donekle i jeste, osigurao je sebi poziciju novim dugoročnim ugovorom. Da su na Old Trafordu znali šta će uslediti, dobro bi razmislili da li je vredelo ili je bolje bilo da sve nije ubrzavano, po cenu da ode u Pari Sen Žermen.

Van kontrole je. Ne poštuje ni klub, ni trenera, ni saigrače. Ima i do toga što zna da se Eriku ten Hagu drma kluba. Računa da će on biti taj koji će ostati, da će ‘preživeti’, a Holanđanin ubrzo postati bivši. Verovatno će i bitoi tako, a onda će postati problem njegovog naslednika.

Engleski napadač je goruća tema, no daleko od toga da je jedina briga i smetnja. Mali ih je milion. Jedna od najvećih je – sebičnost.

Mnogima se ide sa Old Traforda, mnogi igraju za sebe i rado bi na leto promenili sredinu. Bitnija im je individualna statistika od tima, a o tome je govorio Bruno Fernandes posle utakmice sa Njuportom.

“Svi su želeli da postignu gol, mi ponekad ne donosimo najbolje odluke za klub”.

Kapiten javno počeo da kritikuje i optužuje – to nikada ne izađe na dobro. Došlo je vreme upiranja prstom u druge, prljav veš ispada na sve strane, problemi se gomilaju i teško da na Old Trafordu nečemu pozitivnom mogu da se nadaju do kraja sezone.

Svi će čekati novi reset. Posle njega teško da će Erik ten Hag biti tu. Markus Rašford izvesno hoće, iako mesecima igra ispod svakog nivou, a odnos prema klubu, treneru i saigračima je posebna priča.


tagovi

Mančester JunajtedMarkus RašfordErik ten Hag

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara