©rcdmallorca.es
©rcdmallorca.es

Ne živi se od starih zasluga: Majorka smenila trenera, Agire pred trećim povratkom u Španiju

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.03.22. | 19:39

Smenjen trener koji je prošle sezone uveo ekipu u Primeru sa rekordna 82 osvojena boda

Luis Garsija Plaza dobio je otkaz u Majorki, nakon serije loših rezultata, koje su njegovu ekipu odvele u opasnu zonu. Doskorašnjem strategu nije pomoglo ni to što je prošle sezone uveo klub iz Segunde posle spektakularne sezone i rekordna 82 osvojena boda. Jednostavno, od starih zasluga se ne živi, ekipi je neophodna hitna šok terapija, kako ne bi došla u situaciju da se ekspresno vrati u drugu ligu.

Luis Garsija je Majorku vodio na 78 utakmica i ima skor od 35 pobeda, 18 nerešenih utakmica i 25 poraza, od čega su 15 doviživeli u dosadašnjem toku sezone. Naravno, nezahvalno je porediti ovo i prošlu sezonu. Majorka je vezala šest poraza, a još od pre dva dana, nakon poraza od Espanjola (0:1) uprava kluba je krenula u potragu za novim rešenjem na klupi ekipe.

Izabrane vesti

Kako pišu španski mediji, glavni kandidat za Garsijinog naslednika je legendarni Meksikanac Havijer Agire, kome bi to bio treći povratak na Pirineje u ulozi trenera. U Španiju je prvi put došao 2002. godine i zadržao se sedam godina, od čega četiri u Osasuni i tri u Atletiko Madridu. Prvi put se vratio 2010. godine, kada je u prvoj sezoni vodio Saragosu, a potom dve radio u Espanjolu. Drugi put se vratio 2019. godine i godinu dana radio u Leganesu. Karijeru je počeo u Atlanteu, a potom je radio u Pačuki, dok je prošle sezone predvodio Monterej. U međuvremenu je dva puta bio selektor Meksika i po jednom Japana i Egipta, a od 2015. do 2017. godine vodio je Al Vahdu iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Agire se sa Monterejom rastao pre manje od mesec dana.

Ukoliko pregovori sa iskusnim Meksikancem ipak ne budu uspešni, druga opcija Majorke je Pablo Maćin, a pominje se i ime Hulija Velaskeza, bivšeg trenera Viljareala.


tagovi

Luis Garsija PlazaHavijer Agire

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara