(AFP)
(AFP)

Nebo plače kako igra Napoli, ali za Garsijom niko suzu neće pustiti

Vreme čitanja: 3min | ned. 12.11.23. | 14:14

Još jedan kiks prvaka Italije

Pljušti kiša u Kampanji, to nebo plače kako igra Napoli, samo što niko neće pustiti suzu ako prvak Italije otpusti Rudija Garsiju posle još jedne razočaravajuće partije i fatalne sedmice po Azure. Sva je prilika, poslednje za francuskog „stručnjaka“ na klupi, jer bi bilo pravo čudo – još veće nego kad je ovaj klub osvojio Skudeto – da bivši strateg Rome, Marselja i Liona izdrži napetu atmosferu u kojoj se našao usled poraza od Empolija (0:1).

Teško je objasniti na šta liči tim koji je u velikom stilu, furiozno, podigao trofej proletos. Ne zna se gde više škripi: da li u odbrani sklonoj redovnom primanju golova, da li u veznom redu nesposobnom da kreira valjane šanse, da li u napadu, koji bez Viktora Oismena ne liči ni na šta. Čak i da je Nigerijac zdrav pitanje je da li bi mogao da spase Napolitance potonuća, posle samo 1:1 u susretu sa Union Berlinom u Ligi šampiona pokazali su niz slabosti i naspram jednog od najskromnijih timova Italije i trenutno su osam bodova iza lidera Juventusa.

Izabrane vesti

Može ta razlika da se stigne, ali sa nekim drugim na klupi. Sa Rudijem Garsijom se niko u poslednje vreme nije usrećio i šta bi Aureliju Da Laurentisu da mu poveri posao posle razlaza sa Lučanom Speletijem jedna je od većih sportskih misterija ove godine.

Čak i da je dobio utakmicu ostao bi identičan utisak: Napoli nema kvalitet da odbrani naslov. Videlo se to po sporoj, dekoncentrisanoj, neuravnoteženoj i igri bez smisla, oslonjenoj samo na individualne poteze. Pošto je Osimen u ambulanti, a Hviča Kvarachelija počeo na klupi, domaćin je morao da traži anlternativne puteve ka golu. Provao je sa distance Politano, odmah za njim glaovm Angisa, u drugom poluvremenu i Kvarachelija kad je Garsija shvatio da mora da pošalje reprezentativca Gruzije na teren. Nije vredelo, jer je Empoli među stativama imao raspoloženog Etrita Berišu, dovoljno dobrog da ukroti ta tri jedina opasna udarca favorita.

Blistao je i golman Napolija, Pjerluiđi Golini. Njegove odbrane posle udaraca Kanćelerija i Kaputa čuvale su domaćinu nadu, međutim, kako je nervoza rasla, a gosti iz Toskane se više oslobađali i pretili, tako se činilo da bi mogli i više od boda. I u prvom mintu nadoknade su stigi do sva tri, jer je lepu aklciju po levom boku okončao sjajnim udarcem rezervista Viktor Kovalenko.

Za tek treću pobedu ekipe Andree Andreocolija u sezoni i verovatni oproštaj Rudija Garsije od klupe Napolija.

SERIJA A - 12. KOLO

Petak

Sasuolo - Salernitana 2:2

/Torstvet 36, 53 - Ikvuemesi 5, Dija 17/

Đenova - Verona 1:0 (1:0)

/Dragušin 44/

Subota

Leče – Milan 2:2 (0:2)

/Sansone 66, Banda 70 – Žiru 28, Rejnders 35/

Juventus - Kaljari 2:1 (0:0)

/Bremer 60, Rugani 70 - Dosena 75/

Monca - Torino 1:1 (0:0)

/Kolpani 65 - Ilić 55/

Nedelja

Napoli – Empoli 0:1 (0:0)

/Kovalenko 90+1/

15.00 (2,10) Fjorentina (3,50) Bolonja (3,80)

15.00 (4,30) Udineze (3,60) Atalanta (1,95)

18.00 (2,90) Lacio (3,00) Roma (2,70)

20.45 (1,20) Inter (7,25) Frozinone (12,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

NapoliEmpoliRudi Garsija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara