Nedeljno razgibavanje uz moskovski derbi

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.08.19. | 09:04

Dinamo dočekuje Lokomotivu u prvom od dva gradska derbija ovog vikenda u Rusiji

Drugi dan vikenda donosi nam još jedan veoma interesantan meč u prestonici Rusije. Očekuje nas prvi od dva moskovska derbija zakazanih za ovaj vikend, u kojem će Dinamo tražiti preko potrebne bodove kako bi se konačno odlepio od opasne zone. Rival će im biti ekipa Lokomotive iz istog grada.

Pogled na tabelu jasno nam govori da domaćin nije započeo sezonu na najbolji način. Tri gola u uvodnih pet kola i dva poraza nam ukazuju da nešto mora da se menja u ekipi Dinama. Jedini trijumf za sada došao je protiv prilično slabašnog Urala. Možda domaći tim može da se vadi na težak raspored, ali pošto su ambicije pred početak sezone svakako bile prilično velike, onda izgovora ne bi ni smelo da bude.

Izabrane vesti

S druge strane, Lokomotiva je dopustila samo jedan poraz zasad i nalazi se na šestom mestu na tabeli. Jedini neuspeh doživeli su u drugom moskovskom derbiju protiv CSKA iz Moskve, pa će se nadati da će ovoga puta u prestonici Rusije ipak doći do pozitivnog rezultata.

Sa Dinamom Lokomotiva prošle godine nije imala prevelikih problema i na ovom stadionu došla je do minimalne pobede. Strelac jedinog pogotka bio je Mirančuk iz penala. Na drugom meču viđen je remi uz po gol na ove strane.

Možda ovaj derbi ne donosi toliko tenzije kao najstarije fudbalsko rivalstvo u Rusiji, između Spartaka i Dinama, ali nema sumnje da će tenzija biti na samom vrhuncu, naročito uzimajući u obzir činjenicu da su bodovi i jednima i drugima neophodni, doduše, za različit cilj.

Što se transfera tiče, Dinamo u tim nije dovodio preterano zvučna imena, pa su to uglavnom bili fudbaleri iz domaćeg prvenstva uz dodatak Romana Nojštatera iz Fenerbahčea, Maksimilijana Filipa iz Dortmunda i Klintona Ndžijea iz Marselja. Lokomotiva je u svoje redove dovela Luku Đorđevića iz Zenita, ali i Gregorža Kričovijaka iz PSŽ-a, te relativno anonimnog Murilja Serkeiru iz Kruzeira, koji se može pokazati kao dobra opcija u odbrani.

Zanimljivo, ruska fudbalska federacija usudila se da poveri ovaj meč relativno neiskusnom arbitru kada je reč o mečevima na internacionalnoj sceni. Tako će pištaljku u rukama ove nedelje držati Vasilij Kazarcev, a pomagaće mu Aleksander Kudrijacev, Dmitrij Žvakin i poznato lice sa stadiona Lige šampiona, Sergej Karasev.

RUSIJA 1 - 6.kolo

Petak
Orenburg - Soči 1:1 (0:0)
/Kalugin 46ag - Polož 68pen/

Subota
Ural - Krila Sovjetov 1:3 (0:1)
/Panjukov 90+3 - Ginsari 28, Šobolev 79, Radonjić 84/

Tambov - Krasnodar 0:2 (0:1)
/Vanderson 2, Utkin 78/

Zenit - Ahmat Grozni 0:0

Nedelja

13.00: (2,30) Rubin (2,95) Arsenal (3,60)
15.30: (3,20) Ufa (3,10) Rostov (2,40)
18.00: (2,85) Dinamo Moskva (3,05) Lokomotiva (2,65)

Ponedeljak

19.00: (2,80) Spartak Moskva (3,05) CSKA Moksva (2,70)

Napomena: Kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara