Nedved o dovođenju Ronalda: Neki su pomislili da je to ludost

Vreme čitanja: 2min | ned. 09.09.18. | 15:45

"Kada je ideja prvi put predložena, pogledali smo se međusobno, a potom i u predsednika Andreu Anjelija"

Pavel Nedved je dao intervju za češke medije i u njemu objasnio kako je teklo dovođenje Kristijana Ronalda u Juventus. Transfer vredan više od 100.000.000 je šokirao fudbalski svet. 

Nedved kaže da su svi u klubu bili presreći što je igrač takve klase stigao u klub, ali da je pre njegovo dolaska bilo sumnji.
"Kao klub smo napravili iskorak i želimo rezultat u Ligi šampiona. To je naš cilj za narednih nekoliko godina. Neki su pomislili da je ludost kada smo rekli da želimo Ronalda. Ali mi, Juventus, smo u poziciji gde nam je teško da kupimo bolje igrače od onih koje imamo u prvih 11".

Izabrane vesti

Nedved je objasnio da je spuštena klauzula na 100.000.000 dosta olakšala posao i da je sve olakšala činjenica da je Ronaldo želeo da dođe u torinski tim.
"Želeo je promenu i da napusti Madrid. Odabrao je naš klub i velika nam je čast zbog toga. Uspevao je da osvaja trofeje u Engleskoj i Španiji i bićemo veoma srećni ako to ponovo i u Italiji".

Potom je Čeh objasnio kako je izgledalo kada se prvi put pojavila ideja oko Ronalda.
"Kada je ideja prvi put predložena, pogledali smo se međusobno, a potom i u predsednika Andreu Anjelija. Možda je Paratići pomislio da će Anjeli reći da smo ludi".

Sam Nedved je imao razgovor sa Ronaldom.
"Pitao me je oko toga kako stvari funkcionišu u Italiji i šta može da očekuje. Daleko je teže ovde davati golove i mislim da je to do sada shvatio. Kakogod, samo je pitanje vremena kada će krenuti da ih postiže", rekao je Nedved.

Foto: Action images


tagovi

Pavel NedvedKristijano Ronaldo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara