Nedved i čelnici Juvea (©Reuters)
Nedved i čelnici Juvea (©Reuters)

Nedved razvejava dileme: Ronaldo i Pirlo sto odsto ostaju u Juveu

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.03.21. | 14:13

„Nedostaje nam Dibala“, ističe potpredsednik Juventusa

Real želi da vrati Ronalda. Ili, Ronaldo hoće da se vrati u Real. Pirlo je pred smenom u Juventusu. Ili, Juve traži novog trenera... Sve su to glasine koje se vrte fudbalskim nebom poslednjih dana, pogotovo od dana kada je Stara dama pre nego što je iko očekivao završila nastup u Ligi šampiona.

Da je sve to račun bez krčmara poručuje Pavel Nedved, potpredsednik Juventusa. Nekadašnji češki as je sve dileme oko statusa Ronalda i Pirla razvejao kao vetar maslačak.

Izabrane vesti

Istina je da ne bi trebalo fudbalskim čelnicima slepo verovati kada nešto tvrde, jer prečesto se dešava da ono što važi danas, sutra ne vredi ništa, ali Nedved je čvrst u stavu da nikakvih velikih lomova u Torinu neće biti.

Prvo pitanje u intervjuu za DAZN je bilo oko statusa trenera Andree Pirla.

Pirlo jeste i biće Juventusov trener 100 odsto! Sa Andreom smo počeli projekat, svesni da će na tom putu biti dosta poteškoća. Želeli smo da napravimo više, ali nismo uspeli. Mi imamo novog trenera, sa osveženim timom. Vrlo smo mirni, na putu smo koji smo izabrali i njime ćemo nastaviti. Pirlo ima sve što je potrebno da bi bio veliki trener, a ta veličina se prepoznaje tek posle deset-petnaest godina, kada svako vidi šta si osvojio. Teško je davati bilo kakva obećanja nakon šest meseci rada“, istakao je Nedved.

Drugo pitanje za Čeha je bio Ronaldov status.

Kristijano i kao igrač i u smislu njegovog imidža gura nas na sam fudbalski Olimp. Kada govorimo o njemu kao igraču, tu je zaista sve rečeno. On postiže više od 100 golova na 120 utakmica, vukao nas je kroz Ligu šampiona. Možemo da ga kritikujemo u smislu da smo svi mi podložni kritici i da moramo to da prihvatimo kada pravimo greške, ali je nepošteno da dovodimo u pitanje Ronaldove brojke i doprinos na svakoj utakmici“.

A da li će Portugalac biti tu na jesen...

Što se mene tiče, Ronaldo ima ugovor do juna 2022. godine i on je nedodirljiv. I ostaće u klubu. Kristijano je vrlo jednostavan momak, čak i kada mu ne ide na terenu kako bi želeo. On je prototip modernog igrača koji je uz nesumnjiv talenat i žestok rad ostvario neverovatne ciljeve“.

Što se tiče ugovora i ostanka, ista priča važi i za Paula Dibalu.

Ima ugovor na još godinu dana i tu više nemam šta da dodam. Normalno je da se igrači Juventusa procenjuju i gledaju tokom svakog prelaznog roka. Nama Dibala nedostaje, mislim da ove sezone nije skupio više od 800 minuta fudbala. Njegovo prisustvo na terenu nam otvara više ofanzivnih mogućnosti i zato nam jako nedostaje“, podvukao je Pavel Nedved.


tagovi

JuventusPavel NedvedKristijano RonaldoAndrea PirloPaulo DibalaSerija A

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara