Nefči poludeo zbog transfera Saldanje u Partizan: Samo mu je stalo do novca

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.07.23. | 18:37

„Obavestili smo ga da je izbačen iz tima“, piše u saopštenju azerbejdžanskog kluba

Čelnici azerbejdžanskog Nefčija vrlo teško su primili odluku napadača Mateusa Saldanje da karijeru nastavi u Partizanu. Klub iz Bakua je verovao da će brazilski špic ostati do početka 2024. godine, do kada mu je važila pozajmica iz Džef Junajteda.

Međutim, klub iz Japana je odlučio da ga proda Partizanu, a i sam Saldanja je želeo da se oproba u jačoj sredini. To je ražestilo ljude iz Nefčija koji su zbog Saldanje napisali sledeće saopštenje.

Izabrane vesti

„Fudbaler koji je u poslednjem intervjuu izjavio da ima ugovor s Nefčijem i da će ostati u ekipi do kraja, zatražio je od uprave kluba dopuštenje da ode nakon ove ponude. Ali, uprava kluba više ga je puta obavestila da ne želi da ga pusti zbog trenutne situacije, odnosno na početku sezone, nekoliko dana pre utakmica u Ligi konferencije. Uprkos svim ovim upozorenjima, Mateus Saldanja je iz mnogih razloga proteklih dana izbegavao da učestvuje na treninzima, te nije bio na treningu održanom 24. 07. 2023. godine. Uprava je službeno obavestila i njega i njegovog menadžera o takvim postupcima. Navedeno je da Nefči, bez obzira na njihov identitet, neće nasilno zadržati nikoga kome je materijalnost iznad svega, ko nije vezan za njegove boje, ko nije spreman da se bori za dres. Stoga je odlučeno da se brazilski fudbaler izbaci iz tima. Onaj ko nije srcem uz Nefči ne treba da bude u klubu. U Nefčiju nema mesta za fudbalera kom je samo stalo do novca“, stoji u saopštenju Nefčija.

Pasionirani ljubitelji fudbala mogli su da uoče Saldanju na nedavnom Prezident kupu u Sankt Peterburgu, gde je u dresu kluba iz Azerbejdžana za rivale imao, između ostalog i Crvenu zvezdu. Na duelu sa srpskim prvakom imao je i jednu šansu, ali mu je odbranio Omri Glazer.

Bivši član mlađih kategorija Santosa i Baije najbolje se snalazi kao centralni špic, gde ga stručni štab i vidi u predstojećoj sezoni. A to dalje znači da će za partnera imati Alda Kalulua, koji je danas potpisao trogodišnji ugovor sa crno-belima, te Nemanju Nikolića, uz napomenu da je povratnik iz Vojvodine sposobniji da deluje i kao paker i da namešta šanse inostranom dvojcu.


tagovi

FK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara