Kristofer Olson (Reuters)
Kristofer Olson (Reuters)

Nekadašnji akademac Arsenala i reprezentativac Švedske se srušio u svom domu

Vreme čitanja: 1min | uto. 27.02.24. | 11:51

Fudbaleru Midtjilanda Kristoferu Olsonu otkrivena bolest povezana sa moždanim funkcijama

Tužna fudbalska vest dolazi iz Danske. Fudbaler Midtjilanda i dugogodišnji reprezentativac Švedske Kristofer Olson (28) je hospitalizovan nakon što se srušio u svom domu, potvrdio je klub iz Herninga.

Nekadašnji polaznik Arsenalove fudbalske akademije je izgubio svest 20 februara, a zatim je prebačen u bolnicu u Ahhusu gde se i dalje nalazi na respiratoru. Prama navodima kluba, Olsonu je dijagnostikovana akutna bolest povezana sa moždanim funkcijama koja nije izazvana kao bilo kakva posledica evenualnog pokušaja samopovređivanja, niti su na nju uticali eksterni faktori.

Izabrane vesti

Vodeći danski lekarski eksperti pokušavaju da dijagnozu učini još preciznijom kako bi Olson što ranije mogao da bude podvrgnut adekvatnoj terapiji.

Olson je stasavao u omladinskom pogonu Arsenala uz Serža Gnabrija, Ektora Beljerina, Aleksa Ivobija, Ajnslija Mejtlanda Najlsa i Čubu Akpoma i upisao je jedan nastup za prvi tim Arsenala, u Liga kupu protiv Vest Bromvič Albiona 2013. godine.

Potom je igrao za Midtjiland, švedski AIK, Krasnodar, odnosno Anderleht, pre nego što se vratio u redove danskog kluba prošlog leta.

Za reprezentaciju Švedske debitovao je 2017. godine i upisao je 47 nastupa od čega četiri na prethodnom Evropskom prvenstvu održanom 2021. godine.


tagovi

Kristofer OlsonMidtjiland

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara