Rodvel na trningu (© Western Sydney Wanderers)
Rodvel na trningu (© Western Sydney Wanderers)

Nekadašnji kapitalac Mančester Sitija na probi u Australiji

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.11.21. | 12:25

Bivši reprezentativac Engleske Džek Rodvel (30) pokušaće da se narednih dana izbori za ugovor u Vonderersima iz Zapadnog Sidneja

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Sidneja)

Nekadašnja velika nada engleskog fudbala Džek Rodvel nastaviće karijeru u Australiji. Snažni 30-godišnji defanzivac, kojeg je Mančester Siti 2012. kao mladog kapitalca doveo iz Evertona za 12.000.000 funti, počeo je pre nekoliko dana probu u Vonderersima iz Zapadnog Sidneja.

Izabrane vesti

Ukoliko zadovolji kriterijume trenera Karla Robinsona biće mu ponuđen ugovor i prilika da oživi karijeru koja je zbog mnogobrojnih povreda pošla stranputicom posle samo 16 utakmica za Građane i tri nastupa za reprezentaciju Engleske.

"Poznajem neke ljude koji su ranije radili sa Džekom i svi imaju izuzetno visoko mišljenje o njegovim kvalitetima. On će trenirati s nama, pratićemo njegov rad i videćemo u kom smeru sve ide", rekao je Robinson za Radio SEN 1170.

Rodvel se prošlog meseca preselio u Sidnej iz Engleske sa suprugom Alanom koja je Australijanka. Posle 14 dana provedenih u obaveznom karantinu, bivši junior Evertona, koji je u karijeri branio i boje Sanderlenda, Blekburna i Šefild Junajteda, počeo je da trenira sa Vonderersima.

Rodvelu ne ide na ruku činjenica da je u protekle dve godine igrao za Šefild junajted na samo dve utakmice, odnosno ukupno 73 minuta. Otkako mu je u junu istekao ugovor, Džek je bez kluba, ali u Vonderersima kažu da je u dobroj fizičkoj formi, s obzirom na tako dugu pauzu. Otežavajuća okolnost je i što se ekipa sa zapada Sidneja već nalazi u završnoj fazi priprema za početak A-lige, 19. novembra, pa će nekadašnji engleski reprezentativac imati vrlo malo vremena da se uklopi i koliko-toliko spreman dočeka start prvenstva.

Na potezu je trener Robinson, koji bi u narednih nedelju dana trebalo da odluči da li je spreman da se kocka tako što će jedno od samo dva mesta predviđena za inostrane igrače popuniti s Englezom čija nekada obećavajuća fudbalska zvezda odavno više i ne treperi.

Piše: Branko CVETOJEVIĆ


tagovi

Džek RodvelAustralijaAustralija 1A ligaVestern Sidnej VonderersVester Sidnej Vonderers

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara