Kristijan Eriksen (printscreen©BrenftfordFC)
Kristijan Eriksen (printscreen©BrenftfordFC)

Neki jednostavno ne mogu bez fudbala: Veliki povratak Eriksena u Premijer ligu!

Vreme čitanja: 3min | pon. 31.01.22. | 09:36

Sedam meseci nakon srčanog zastoja, danski fudbaler potpisao ugovor sa Brentfordom do kraja sezone

Najlepša fudbalska vest s početka 2022. godine - Kristijan Eriksen ima novi klub i vratio se u Premijer ligu. Vrata povratka profesionalnom fudbalu posle srčanog zaostaja na meču evropskog prvenstva protiv Finske 12. juna prošle godine otvorio mu je Brentford ugovorom na šest meseci sa opcijom produžetka na dodatnih godinu dana.

Mnogi će reći da je poludeo, da nakon što mu je ugrađen srčani defibrilator stavlja život na kocku pokušavajući da se vrati, ali očigledno je da ne može bez fudbala. Ugovor sa Interom nedavno je raskinut upravo zbog medicinskih pravila Serije A koja zabranjuju nastupe sa pomenutim srčanim implantom, a u međuvremenu se spekulisalo gde bi mogao da nastavi karijeru. Trenirao je sa danskim Odenseom (igrao tamo od 2005-2008. godine), potom i sa Ajaksom, a video kako na treningu Kopljanika izvodi savršen slobodnjak za tili čas obišao je svet prethodnih dana.

Izabrane vesti

Pokazao je da ga dodir majstora nije napustio i da ga služi kao od 2013-2020. godine kada je u dresu Totenhema važio za jednog od najboljih izvođača prekida u Premijer ligi i šire. Trener londonskog klub Antonio Konte je nedavno izjavio da bi ga Totenhem oberučke prihvatio, ali je Danac odlučio da se preko kluba kojem je primarna ambicija opstanak u Premijer ligi, vrati na profesionalnu scenu. Bitnu ulogu u čitavoj priči odigrao je trener Brentforda Tomas Frank koji ga je trenirao u mlađim selekcijama Danske.

"Radujem se što ću ponovo raditi sa Eriksenom. Prošlo je dosta vremena otkako sam ga trenirao i od tada se mnogo toga dogodilo. Kristijan je tada bio 16-godišnjak, a u međuvremenu je postao jedan od najboljih veznih igrača u Premijer ligi. Osvojio je dosta trofeja po Evropi i postao zvezda danskog državnog tima", rekao je Frank koji je sa Eriksenom poslednji put radio pre maltene petnaestak godina.

Ima Brentford nekolicinu vrlo kvalitetnih fudbalera poput Ajvana Tonija i Brajana Mbeuma, ali ni približnog kvaliteta koji poseduje novopridošli 29-godišnjak.

"Iskoristili smo neverovatnu priliku da dovedemo fudbalera svetske klase u Brentford. Nije trenirao prethodnih sedam meseci, ali je odradio mnogo posla na individualnom planu. Spreman je, ali moramo dodatno da ga pripremimo za takmičarski ritam i radujem se njegovom povratku na najviši nivo", zaključio je Frank.

Početkom januara Eriksen je istakao ambiciju da se vrati i u sastav Danske za Svetsko prvenstvo u Kataru koje je na programu u novembru ove godine. Sa kakvim entuzijazmom čeka da ponovo istrči na teren, vidi se i na snimku koji je objavio Brentford na zvaničnoj Twitter stranici.

"Presrećan sam što sam potpisao ugovor sa Brentfordom. Ne mogu da dočekam da zaigram i nadam se da ćemo se uskoro videti", poručio je danski plajmejker.

Podsetimo da je za sedam godina u Totenhemu odigrao preko 300 utakmica na kojima je postigao 69 i namestio 90 golova. Kada se podvuku sve brojke u dosadašnjoj klupskoj karijeri dolazimo do 531 nastupa, 114 golova i 158 asitencija.

Za reprezentaciju Danske ima 109 nastupa po čemu je peti na večnoj listi, a 36 pogodaka za državni tim pozicioniraju ga na sedmo mesto liste strelaca crveno belih.



tagovi

Transferi uživoZimski prelazni rok 2022Kristijan EriksenBrentford

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara