FSS čeka predsednika (©Starsport)
FSS čeka predsednika (©Starsport)

Nema još predsednika: Skupština FSS bez kvoruma, odložena za 24 časa

Vreme čitanja: 2min | pon. 31.10.22. | 15:34

U Pazovu došlo samo 27 delegata

Fudbalski savez Srbije nije dobio danas predsednika. I biće makar još 24 časa bez prvog čoveka.

Umesto najavljenog glasanja za Nenada Bjekovića, jedinog kandidata za predsednika, desio se u toku dana preokret, jer je većina delegata odlučila da bojkotuje izbore. Za kvorum je bilo potrebno da dođu 43 "poslanika", a u Kući fudbala se pojavilo samo 27 njih.

Izabrane vesti

U Staru Pazovu nisu došli delegati iz regiona Istočne i Zapadne Srbije, pojedinci i iz ostalih delova, ali nije bilo ni predstavnika pojedinih klubova.

Kada je posle više od sat vremena čekanja, a sednica je bila zakazana za 14 časova, postalo jasno da kvoruma neće biti, pred novinare je izašao Stojan Radošević iz komisije za sprovođenje izbora saopštio da se izborna Skupština pomera za 24 časa.

"Danas nismo uslove za održavanje Skupštine, nismo imali kvorum, tako da se u skladu sa Statutom sednica može održati sutra u isto vreme, sa predviđenim istim dnevnim redom“, rekao je Radošević.

Pitanje je, ipak, šta može da se promeni za jedan dan, šta će to jutro doneti novo u odnosu na današnji dan pa da se delegati odobrovolje da dođu i glasaju za novog predsednika FSS-a?

Vidno neraspoloženi su bili danas pre svih selektor Dragan Stojković Piksi, a onda i ostali čelnici Saveza. Zabrinutost zbog toka događaja u FSS iskazali su i FIFA i UEFA, čiji su predstavnici bili danas u Pazovi, a ostaće u Beogradu i sutra da isprate šta će se dogoditi.

Bili su u Kući fudbala i predstavnici Crvene zvezde, za koje je bilo najavljeno da će pročitati saopštenje kluba na sednici i onda napustiti istu, ali iako su ostali do kraja da vide redosled događaja, ni njima se nije ukazala prilika da iznesu stav crveno-belih.

Na sednicu su došli, pored ostalih, Branko Milovanović, Žarko Zečević, Mirko Poledica, Darko Tešović, Dragomir Lazović, Aleksandar Pivić, Dejan Filipović... A u ulozi gostiju i Tomislav Karadžić, Milovan Đorić...



tagovi

FSSNenad Bjeković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara