Nema pregovora oko Ljorentea, 120.000.000 evra ili ništa!

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.03.21. | 20:37

U Madridu sumnjaju i da je puštena priča oko ponuda za njihovog igrača dirigovana sa strane i da služi kako bi se destabilizovao klub

Markos Ljorente nije na prodaju! Uprava Atletiko Madrida, donela je odluku da neće pregovarati ni sa jednom zainteresovanom stranom oko sjajnog veziste Markosa Ljorentea, mada ugledna Marka piše da na adresu Jorgandžija još uvek nije stigla nijedna čvrsta ponuda. Ali, čak i da je bude, ona neće ući u razmatranje.

Dakle, na zainteresovanim klubovima, a pre svih Mančester junajtedu, koji se najčešće pominje u poslednje vreme, ostaje da pokušaju da dostignu izlaznu klauzulu od 120.000.000 evra ili od eventualne kupovine odličnog igrača neće biti ništa. Kako je danas pisao AS, Junajted je bio spreman da ponudi 80.000.000 evra, što bi verovatno bilo opipavanje pulsa kluba sa stadiona Vanda Metropolitano, nakon čega je Marka očigledno ušla dublje u samu priču i iznela svoja saznanja.

Izabrane vesti

Atletiko je tako odlučio da nastavi sa starom tradicijom poslovanja, odnosno puštanja igrača isključivo uz plaćanje izlazne klauzule. Tako je bilo nedavno i sa Tomasom Partijem, tako će biti eventualno i u slučaju Jana Oblaka, koji takođe ima izlaznu klauzulu od 120.000.000. U Madridu sumnjaju i da je puštena priča oko ponuda za Markosa Ljorentea dirigovana sa strane i da služi kako bi se destabilizovao klub, kao što je navodno učinjeno i pre dve nedelje, kada je "puštena priča" oko interesovanja Bajerna za Saula, pa su izgubljeni bodovi u malom gradskom derbiju sa Hetafeom (0:0).

Markos Ljorente je uz Luisa Suareza izrastao u najavažnijeg igrača Jorgandžija, pa će uprava kluba morati da reaguje, kako bi to adekvatno ispoštovala i u smislu primanja igrača. Ljorente je pre dve godine dogovorio ugovor uz 4.000.000 evra neto na godišnjem nivou, što je značajno niže od najplaćenijeg Jana Oblaka (10.000.000), ali i Kokea i Saula, koji imaju 7.000.000 evra neto po sezoni. Problem stvara aktuelna kriza vezana za posledice virusa korona, jer su u klubu u ovom trenutku pre svega usresređeni na smanjenje primanja pojedinih igrača.

Ljorente je ove sezone zabeležio 28 nastupa za Atletiko u Primeri, a postigao je devet golova i zabeležio osam asistencija.


tagovi

Markos Ljorente

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara